Новини

"Берета Трейдинг" се готви да подновява работа край "Петолъчката"

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-18 20:39:00, видяна 227 пъти

Собственикът на "Берета трейдинг" Десислав Делев обяви днес плановете си в най-кратки срокове базата край "Петолъчката", в която имаше серия от взривове, убили трима души на 5 юни, да възобнови работи.

Това е станало днес на среща с работещите в складовете, предаде "Фокус". "Нашите планови намерения са сега да възстановим базата. За почистването сме поканили чужда фирма, която през юли ще работи на терена. Тя има опита от подобно разчистване в Албания, Афганистан, Ирак и др.", казал Делев. Той пояснил, че дори и да бъде повдигнато обвинение срещу него, това не променя плановете на компанията. "Казусът е труден, болезнен, отчитаме, че обществото е настроено, но животът трябва да продължи", пояснил Десислав Делев. Той е добавил, че освен задължителните здравни застраховки фирмата е направила и по една допълнителна на всеки от работниците. Семействата на загиналите ще бъдат допълнително подпомогнати и от страна на фирмата, за което вече е издадена заповед.
 
"Берета трейдинг" е в очакване на писмено разрешение от компетентните органи за достъп до складовете. Тогава ще започне и приложение на планираните последващи действия, свързани с възстановяване на административната сграда и КПП-то, за да има възможност и за настаняване на чуждестранните екипи по почистването.
 
Според Делев подлежат на възстановяване цехове две и три, тъй като там няма боеприпаси. Той подчерта, че никой от работниците няма да бъде принуждаван насила да остане на работа.
 
В отговор на въпрос може ли договорите от временни да се променят на постоянни, Делев не е дал категоричен отговор. "Трябва да имаме дългосрочна визия. В момента сме в ситуация на зависимост, а това не ни дава право да допускаме грешки. Всички решения се премислят обстойно. Това, което мога да гарантирам е, че като компания финансово ще издържим. За всички ни е тежко, особено за момчетата, които загинаха, но трябва да продължим напред", казал Десислав Делев.
 
От думите му станало ясно, че "Берета трейдинг" смята да започне военно производство, тъй като утилизацията е временна дейност. Делев се надява компанията му да започне производство на нови системи оръжие, нови калибри, които да се използват в превъоръжаването на българската армия.
 
Любопитна подробност е, че "Берета трейдинг" е вносител на 25-те брониранит коли "Пустинна котка", част от които бяха използвани при огледите в района на взривилата се база.Сподели:  
Етикети: работа, подновява, готви, Петолъчката, Трейдинг, Берета

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...