Новини

Лекар от Пирогов: В болницата се укриваше престъпник

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-19 08:11:00, видяна 334 пъти

Нови нарушения в Пирогов бяха разкрити от д-р Бойко Тошев. Той работи от 27 години в болницата, но през май е освободен като началник на първа травматология с обяснението, че така е наредила министърът на здравеопазването Десислава Атанасова. Той използва ефира на БТВ да попита дали това отговаря на истината.

Лекарят разкри и шокиращи данни, че в Пирогов е бил укрит престъпник по време, когато е трябвало да се яви в съда. Кой обаче е тайнственият престъпник Бойко Тошев отказа да съобщи. Бандитът е бил приет в Пирогов без да знае шефа на екипа, началника на отделението, началника на клиниката и дори е бил пуснат в подготовка за операция от една от секретарките. След това лекарите са били привиквани и са карани да подписват документи, които да докажат, че състоянието на „пациента“ налага хоспитализация.
Върху дистрибутори на метали импланти, също е оказван натиск от шефа на секцията д-р Кастелов. По думите на Тошев той е искал да бъдат завишени цените на някои изделия като се е оправдавал, че го прави със знанието на директора на Пирогов.

В продължение на години директорът на Пирогов проф. Раденоввски ми оказваше натиск, за да извършвам документна измама, казва Тошев и цитира данни, според които лекари, които не са стъпвали в операционна в продължение на месеци получават пари за извършени хирургически манипулации. Допълнително източване на парите идвали и по една от пътеките за рехабилитация, разкри травматологът.

Един път в годината един човек ползва безплатно 7 дни за рехабилитация. Рехабилитационната пътека обаче се оказва крайно неизгодна за Пирогов. За седем дни касата изплаща 300 лв. Пирогов обаче е спешен център, което означава, че се харчат по 100 лв на ден или близо 700 лв за периода на пътеката. Въпреки това от Пирогов са продължили да я използват.Сподели:  
Етикети: Лекар, Пирогов, болницата, престъпник, укриваше

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Трима пребиха Иво Никодимов от...

Трима пребиха Иво Никодимов от БНТ на преди 21ч. 29мин.
Водещият на "Денят започва" по БНТ Иво Никодимов е бил пребит посред бял ден, ... още»
Намериха труп на мъж в квартал Люлин Пешеходният мост на АМ "Тракия",... Пороен дъжд валя над София,... Динко нападна блогърката Татяна...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Всичко, всичко

Какво би станало, ако не можеш да докоснеш нито един предмет от заобикалящия свят? Да не можеш да си...

още...