Новини

Еколози: По-добре да се развива СПА туризъм

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-19 09:27:00, видяна 198 пъти

Организациите от „За да остане природа в България” работят по законодателството, свързано с опазването на природата още от приемането на първия закон за околната среда още от Великото народно събрание.

„Голяма част от текстовете в природозащитното законодателство са наши. Не бягаме от тази функция.”

Така Тома Белев от природозащитната организация „Зелени Балкани“ коментира пред БТВ думите на Филип Цанов от сдружение „Природата за хората и регионите”, който каза, че не е работа на природозащитниците или заинтересованите от новия Закон за горите да пишат законодателството.

Тексът, който действа в момента „уж е справедлив”, заяви Белев. Той отхвърли аргументите, че досегашният закон спъвал развитието на туризма. По думите му таксите за строеж в курортите не били скъпи. Правото за строеж върху 1 000 кв. метра държавна земя в Боровец или Пампорово е 25 000 лева, за Витоша – 10 000.

Според екоактивистът туризмът не се спъва със защитата на горските територии. „Много съм учуден – има региони с минерални води, които не наблягат на развитието на спа туризма, а натискат за ски туризма, който не е 365 дни в годината, а два месеца.”Сподели:  
Етикети: развива, туризъм, Еколози, Подобре

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Oпашка за безплатни дюнери...

Oпашка за безплатни дюнери блокира тротоара на ул. преди 21ч. 54мин.
Опашка се изви пред новооткрито заведение за бързо хранене в центъра на ... още»
Кървава вендета за Йоан Матев готвят... Майка обвинява лекари за смъртта на... Лоши новини от БНБ за кредитите в... Шеф на АЕЦ "Козлодуй" накара...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
5D Дракула

Туристическа дестинация- стар порутен замък... Домакин се оказва самият граф Дракула, който явно не...

още...