Новини

Еколози: По-добре да се развива СПА туризъм

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-19 09:27:00, видяна 203 пъти

Организациите от „За да остане природа в България” работят по законодателството, свързано с опазването на природата още от приемането на първия закон за околната среда още от Великото народно събрание.

„Голяма част от текстовете в природозащитното законодателство са наши. Не бягаме от тази функция.”

Така Тома Белев от природозащитната организация „Зелени Балкани“ коментира пред БТВ думите на Филип Цанов от сдружение „Природата за хората и регионите”, който каза, че не е работа на природозащитниците или заинтересованите от новия Закон за горите да пишат законодателството.

Тексът, който действа в момента „уж е справедлив”, заяви Белев. Той отхвърли аргументите, че досегашният закон спъвал развитието на туризма. По думите му таксите за строеж в курортите не били скъпи. Правото за строеж върху 1 000 кв. метра държавна земя в Боровец или Пампорово е 25 000 лева, за Витоша – 10 000.

Според екоактивистът туризмът не се спъва със защитата на горските територии. „Много съм учуден – има региони с минерални води, които не наблягат на развитието на спа туризма, а натискат за ски туризма, който не е 365 дни в годината, а два месеца.”Сподели:  
Етикети: развива, туризъм, Еколози, Подобре

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Дядо умря от инфаркт след секс...

Дядо умря от инфаркт след секс с любовница преди 19ч. 16мин.
74-годишен кърджалиец получи масиран инфаркт и почина, след като прави секс с ... още»
Дъщеря живя 10 дни с разлагащия се... Почина актьорът Мирослав Косев Шефката на хосписа на ужасите в Елин... Домове обират старци, взимат им...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Конг: Островът на черепа

През 70-те години, екип от изследователи и войници се впуска в дебрите на красив и опасен непознат...

още...