Новини

Четирима пожарникари спасяваха заклещено в скалите момче

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-19 10:08:00, видяна 152 пъти

15-годишно момче от Карлово се заклещило между скалите над Стара река в Стара планина в района на Стария Сучурум. То надвиснало над коритото на реката опасност за полети от 7-8 метра височина, съобщава Марица.

Екстремното преживяваме започнало около 16.00 часа. Тийнейджърът стигнал до там по екопътеката "Екстрийм", която тръгва от ВЕЦ "Левски" и навлиза в резерват Стара река. Момчето било в компания от няколко приятели, те обаче останали на брега, не посмели да се катерят над реката. Групата се била придвижила на около 30 минути ходене нагоре по стръмния терен.

Момчето се уплашило, приятели му отдолу не знаели как да му помогнат. Децата очевидно не познавали терена изобщо, защото е можело момчето да продължи още малко нагоре по коритото на реката и да излезе на пътеката, която слиза от карловските хижи.
След като брали страх известно време, децата позвънили на 112. Веднага на място пристигнал екип от четирима пожарникари. С въжета те помогнали на тийнейджъра и го извели от опасната позиция в скалите.
Момчето няма травми. От позвъняването на тел. 112 до извеждането на момчето минал по-малко от час. В 17.00 часа вече бил останал само спомена от страха, разказаха от РС ПБ ЗН.
В горещите дни Стара река, водопада Сучурум и района на Стария Сучурум, който е по-навътре в планината от водопада над града, са любимо място за разхлаждане и на деца, и на възрастни. 15-годишният ученик извадил късмет.Сподели:  
Етикети: четирима, пожарникари, скалите, спасяваха, заклещено

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...