Новини

Чистят бомбите около Петолачкъта заради реколтата

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-19 11:21:00, видяна 235 пъти

Приоритетно се работи по прочистването на райони със земеделски площи, чиято реколта предстои да бъде прибрана. Това заяви пред журналисти министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов при посещението си на Петолъчката около взривените складове на "Берета трейдинг".

Има направен план приоритетно да се обработят площите с ечемик и след това с пшеница. Екипи прочистват и черешовите градини, а на по-късен етап и лозовите насаждения. „Почти няма да има терени заради ограничен достъп до тях, в които да бъде провалено прибирането на продукцията”, посочи Найденов. Той уточни, че ще разговарят с министрите Цветан Цветанов и Аню Ангелов заповедта да бъде изменена в частичен допуск.

„Заедно с полицията и Жандармерията ще бъдат направени коридори, по които достъпът да се осъществява”, каза Мирослав Найденов. Той уточни, че там, където не може да се влезе, за да се прибере реколтата, стопаните ще бъдат обезщетени на 100 % по най-бързия начин. „Към момента няма данни какви са нанесените щети и дали има такива”, каза министърът.

До снощи са прочистени 1500 декара като близо 1300 декара са площите със земеделски култури. Очаква се до края на седмицата близо 2500 декара от земеделските култури да бъдат прочистени, което е около 30 % от предвидените за прочистване близо 7000 декара земеделски площи.Сподели:  
Етикети: чистят, бомбите, реколтата, Петолачкъта

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...