Новини

Иван Костов: За ГЕРБ е характерно да прокарва лобистки закони

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-19 18:52:00, видяна 268 пъти

ДСБ ще подкрепи ветото на президента Росен Плевнелиев както по отношение на Закона за съдебната власт, така и за Закона за горите. Това каза на пресконференция в пресклуба на БТА в Пловдив лидерът на ДСБ Иван Костов.

Ние искахме това, тъй като считаме, че с единия се купуват магистрати, а с другия се прокарват интереси на отделни представители на бизнеса, уточни Костов. Той добави, че много преди протестите от ДСБ са предложили решения на тези въпроси, които по думите му могат да станат като основа за консенсус.

За ГЕРБ е характерно да прокарва лобистко законодателство, това става и по отношение на Закона за тютюна, коментира лидерът на ДСБ. Основният докладчик по този закон е Емил Димитров, който според Костов е известен с това, че се занимава с дистрибуция на вносни цигари. Според Костов премиерът Бойко Борисов неоснователно се стреми да представи протестите срещу Закона за горите като екологически. Там има и много хора, политически мотивирани срещу това, че в парламента се прокарват закони от лобисти и в защита на интереси на точно определени личности, заяви Костов и допълни, че това е насочено срещу стила и начина, по който се управлява страната.

На въпрос, вярно ли е, че Богомил Бонев е бил свален като министър на вътрешните работи за това, че е пречел на застрахователното дружество "Левски Спартак" да получи лиценз, Иван Костов отговори, че това е поръчка и че фразите на тази служителка /Даниела Конова/ са предназначени за медиите. Няма как един служител на това ниво да знае с какви мотиви съм уволнил един министър, допълни бившият премиер. Той уточни, че мотивите за уволнението на Бонев са станали ясни в дебата с Петър Стоянов по време на кандидатпрезидентската кампания.

Иван Костов е в Пловдив във връзка с подадената оставка от местния лидер на ДСБ Спас Гърневски. Ще поставя началото на процедурата за номиниране на кандидати за председател и ще настоявам това да се извърши от самите симпатизанти на ДСБ, каза Костов. Той посочи, че ще поиска яснота за позициите на съветниците от ДСБ в местния Общински съвет и ясни аргументи защо се подкрепя ГЕРБ.Сподели:  
Етикети: ГЕРБ, закони, лобистки, прокарва, характерно , Иван Костов

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...