Новини

Буйстващ към полицаи: Оставете ме, цървули! Бойко ми е братовчед!

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-19 19:07:00, видяна 348 пъти

Пловдивският окръжен съд осъди по реда на незабавното производство подсъдимия Илия Памуков, 37 г. на 2 години и 8 месеца лишаване от свобода условно с 5 години изпитателен срок и глоба в размер на 2000 лв.

Памуков беше признат за виновен в това, че на 16.06.2012 г. в Пловдив е дал подкуп - 300 лв. на полицейски служители, за да не извършат действие по служба - чл. 304а от НК. Мъжът извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу органи на властта - полицейски служители, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред - чл. 325 ал.2 от НК, пише Plovdiv24.bg.

На 16.06.2012 г. около 4.00 часа подсъдимият Памуков влязъл в денонощен магазин за цигари в ЖК "Тракия". Задал на продавача неясен по съдържание въпрос и когато му било поискано да уточни какво точно желае, попитал "Ти знаеш ли кой съм аз?" и направил опит да удари продавача, като съборил наредените по плота запалки, след което напуснал обекта. Няколко минути по-късно на автобусната спирка пред комплекс "Форум" подсъдимият влязъл в словесен и физически конфликт с трима мъже. На място пристигнали полицейски служители, които заварили Памуков да псува минаващите граждани. Подсъдимият започнал да обижда и полицаите, като отказал да представи документ за самоличност с думите: "Какви сте вие, че да ви дам лична карта? Не се занимавайте с мен! Аз съм втори братовчед на Бойко Борисов, гражданин съм на Англия, бе цървули, ще ви е.. майката и на четиримата, с мен ще си имате големи проблеми, изчезвайте оттук!". Замахнал и хвърлил по един от полицаите мобилния си телефон.

Подсъдимият бил отведен в районното управление, където продължил да обижда полицаите, да блъска по бюрото, след което извадил 3 банкноти по 100 лв., хвърлил ги към полицаите и заявил: "Ето ви тези триста лева, боклуци мръсни, пускайте ме да си отивам, защото съм английски гражданин и утре ще ви е.. майката, като отида във вътрешното министерство, прокурорът е мой човек".

Мъжът продължил да псува и обижда, след като му било постановено 24-часово полицейско задържане. Делото е разгледано по процедурата на съкратеното съдебно следствие без разпит на на свидетели и вещи лица. Подсъдимият признава изцяло фактическите обстоятелства по повдигнатото му обвинение. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 7-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.Сподели:  
Етикети: Полицаи, Бойко, братовчед, Оставете, буйстващ, цървули

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...