Новини

Металурзите от Кърджали обсъждат гражданско неподчинение

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-20 07:18:00, видяна 124 пъти

Днес металурзите от Кърджали решават дали да преминат към гражданско неподчинение заради неясното бъдеще на Оловно-цинковия комбинат.

Преди седмица те призоваха премиера Бойко Борисов до 20 юни да даде отговор за съдбата на металургичното предприятие, съобщава БНТ. В противен случай работниците ще блокират основни пътни артерии в Кърджали.

Оловно-цинковият комбинат не работи от края на миналата година, а собственикът му Валентин Захариев дължи заплати на служителите си за четири месеца.

Решението за гражданско неподчинение ще бъде взето на общо събрание на металурзите по-късно днес. Уверенията на премиера Борисов бяха казусът с ОЦК да бъде решен до края на април. След това сроковете бяха нееднократно удължавани. Работниците твърдят, че търпението им вече е изчерпано.

Според синдикатите банките-кредитори на завода вече запорират част от имуществото на ОЦК. Работниците са притеснени, че така няма да получат заплатите си.

Металурзите ще съобщят в последния момент мястото и часа на протеста. Целта е да не се провали гражданското неподчинение.Сподели:  
Етикети: обсъждат, Кърджали, гражданско, неподчинение, Металурзите

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Експерти предупреждават за нов...

Експерти предупреждават за нов вид измама при кандидатстване за работа преди 21ч. 35мин.
Безработни кандидатстват за работа с чужда самоличност с цел да увеличат ... още»
Цветанов приветства участниците в... Вятърът отнесе топлоизолацията на... 36-годишен мъж преби родителите си с... Шофьор блъсна две деца в Гоце Делчев...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Черната пантера

Черната пантера проследява историята на Т‘Чала, който, след смъртта на баща си - краля на Уаканда,...

още...