Новини

Металурзите от Кърджали обсъждат гражданско неподчинение

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-20 07:18:00, видяна 140 пъти

Днес металурзите от Кърджали решават дали да преминат към гражданско неподчинение заради неясното бъдеще на Оловно-цинковия комбинат.

Преди седмица те призоваха премиера Бойко Борисов до 20 юни да даде отговор за съдбата на металургичното предприятие, съобщава БНТ. В противен случай работниците ще блокират основни пътни артерии в Кърджали.

Оловно-цинковият комбинат не работи от края на миналата година, а собственикът му Валентин Захариев дължи заплати на служителите си за четири месеца.

Решението за гражданско неподчинение ще бъде взето на общо събрание на металурзите по-късно днес. Уверенията на премиера Борисов бяха казусът с ОЦК да бъде решен до края на април. След това сроковете бяха нееднократно удължавани. Работниците твърдят, че търпението им вече е изчерпано.

Според синдикатите банките-кредитори на завода вече запорират част от имуществото на ОЦК. Работниците са притеснени, че така няма да получат заплатите си.

Металурзите ще съобщят в последния момент мястото и часа на протеста. Целта е да не се провали гражданското неподчинение.Сподели:  
Етикети: обсъждат, Кърджали, гражданско, неподчинение, Металурзите

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...