Новини

Металурзите от Кърджали обсъждат гражданско неподчинение

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-20 07:18:00, видяна 114 пъти

Днес металурзите от Кърджали решават дали да преминат към гражданско неподчинение заради неясното бъдеще на Оловно-цинковия комбинат.

Преди седмица те призоваха премиера Бойко Борисов до 20 юни да даде отговор за съдбата на металургичното предприятие, съобщава БНТ. В противен случай работниците ще блокират основни пътни артерии в Кърджали.

Оловно-цинковият комбинат не работи от края на миналата година, а собственикът му Валентин Захариев дължи заплати на служителите си за четири месеца.

Решението за гражданско неподчинение ще бъде взето на общо събрание на металурзите по-късно днес. Уверенията на премиера Борисов бяха казусът с ОЦК да бъде решен до края на април. След това сроковете бяха нееднократно удължавани. Работниците твърдят, че търпението им вече е изчерпано.

Според синдикатите банките-кредитори на завода вече запорират част от имуществото на ОЦК. Работниците са притеснени, че така няма да получат заплатите си.

Металурзите ще съобщят в последния момент мястото и часа на протеста. Целта е да не се провали гражданското неподчинение.Сподели:  
Етикети: обсъждат, Кърджали, гражданско, неподчинение, Металурзите

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Жалба срещу шума от сватбата...

Жалба срещу шума от сватбата на Волен Сидеров преди 10ч. 41мин.
Подготвя се жалба срещу сватбеното тържество на Волен Сидеров и Деница ... още»
Загина 19-годишен водач на BMW във... Слави Трифонов: Вълнува ли ви това,... Италиански експерт: Брендо е... Почина академик Петко Радев​
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Kingsman: Златният кръг

След като щаб-квартирата на Кингсман е разрушена от злодей на име Попи (Джулиан Мур), агент Егси и...

още...