Новини

Депутат: Хората умират, нахапани от помияри, така както умират на мисии

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-20 09:37:00, видяна 324 пъти

Депутатите отхвърлиха предложението на ПГ на Коалиция за България - Народното събрание да възложи на Сметната палата да извърши одит за 2006 г. – 2011 г. на общинско предприятие „Екоравновесие”, за да се види законосъобразността и ефективността на изразходваните средства.

Анна Янева от Коалиция за България припомни някои от случаите на хора, нахапани от глутници бездомни кучета, както двата случая от тази година на починали, вследствие на нахапване от кучета. Тя подчерта необходимостта от този одит.

„Зачестиха критиките на софиянци към дейността на „Екоравновесие” – корупция, неизпълнение на основни задачи, свързани с бездомните кучета”, каза Янева.

"Свидетели сме и на увеличаване на заболяванията от кучешка тения, чийто основен носител са безстопанствените кучета", допълни още Янева.

Независимият народен представител Георги Терзийски заяви, че най-големият проблем на Столична община са бездомните кучета и това го е признала и кметът Йорданка Фандъкова.

„Умират хора така, както умират на мисии. Умират в мирно време, разкъсани от животни в столицата на страна в Европейския съюз. Някой трябва да отговаря и ако това Народно събрание, кметът не поеме отговорността, значи трябва да дойде министър-председателят”, каза Терзийски.

Деница Гаджева от ПГ на „Атака” се обърна към колегите си от ГЕРБ: „Желаете да укриете своя министър Мирослав Найденов, който е оглавявал „Екоравновесие”.


Колегата й Павел Шопов  заяви, че промените, които предлагат управляващите, са кратки и са панацея за решаването на проблема с бездомните кучета.Сподели:  
Етикети: така, депутат, умират, помияри, мисии, нахапани

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...