Новини

Бабата на убитото бебе в шок, не знаела, че дъщеря й е бременна

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-20 10:01:00, видяна 424 пъти

"Дъщеря ми бременна? Родила? От вас научавам." Това беше реакцията на Недялка Селакова от Сопот, чиято дъщеря бе задържана в ареста, след като новороденото й бебе бе открито мъртво в стаята й в клиника "Торакс".

32-годишната Юлияна Илинова вчера бе освободена, пише в. "Марица".

"Вие луди ли сте, бе! - бе единственият коментар по телефона на Юлияна на въпроси на журналистите за убийството на бебето. Тя заплаши репортерите със съд, защото разпитват за нея.

Недялка Селакова буквално изтръпна от информацията, че около дъщеря й има проблеми. Не знам, че е била бременна, каза тя. Не е идвала у нас от Нова година, напоследък не се срещахме много, макар че сме в един град. Не сме се карали, допълни тя, а после каза, че дъщеря й се сърдела, но така и не уточни каква е причината Юлияна да не я посещава. През това време обаче двете внучки от единствената дъщеря на Недялка идвали често при баба си. Голямото момиче Стилияна е на 11 години, малкото - Нелина, което е кръстено на тази баба, е на две години. Ден след като Юлияна бе освободена от 24-часовия арест, децата бяха при баба си.

Юлияна дойде в четвъртък сутринта пред нас с колата си. Остави двете деца и каза, че заминава за Пловдив, разказа майката. Оттогава не съм я чувала, нито е идвала тук. Изобщо не си говорихме, децата слязоха от колата и тя тръгна, категорична беше жената. Тя не говори. Разбрах, че била в Пловдив в Хирургиите, откъслечно споделяше майката, очевидно шокирана.

Мълвата за случилото се с Юлияна и нейното трето детенце обаче бързо бе превзела Карлово и Сопот. Мнозина от познатите й се молеха да има грешка и това да не се отнася за нея.

Малко преди Нова година Юлияна спряла да се среща с приятелките си, никой не я бил виждал. Не се обаждала и по телефона на познатите си. Те обаче не били много изненадани, тъй като отдавали това поведение на по-резкия й характер.  Според някои от познатите й тя била взела доста пари назаем от разни хора и не можела да им ги върне и това била една от причините да не излиза. Според други криела бременността си. Така постъпила и когато била бременна с второто дете - до последно криела, че е бременна, коментираха в Сопот.

От клиника "Торакс" отказват коментар, твърдейки, че са свършили своята работата.

Не знам дали е имала парични затруднения, коментира майката на младата жена. Доскоро ние й помагахме финансово, колкото можем. Съпругът на Юлияна Николай Илинов - Линката пътува често до Австрия, внася бяла техника втора употреба, гуми и друга стока. Но дали печели и колко - той си знае, носеше мълвата в двата града. Градската клюка не изключваше вероятността и Юлияна да е бременна от друг мъж. Пред близките си жената оправдавала наедрялата си фигура с киста на яйчниците. Когато отишла да ражда, тя казала, че ще й оперират кистата.

В момента, когато Юлияна е била в клиника "Торакс", съпругът й Николай бил на път в чужбина, каза нейната майка Недялка.

 Сподели:  
Етикети: дъщеря, бременна, бебе, знаела, Бабата, убитото

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...