Новини

Пак поискаха 4 г. затвор за Мария Мургина

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-20 13:12:00, видяна 304 пъти

Прокуратурата поиска от Софийския апелативен съд да потвърди присъдата, която наложи на бившия директор на НАП Мария Мургина градският съд, съобщава 24 часа.

Делото срещу Мургина е на финалната си права, а пледоариите на страните ще приключат най-късно утре. Бившият изпълнителен директор на приходната агенция е подсъдима за престъпление по служба, оказване на натиск на подчинени, незаконно опрощаване на данъчни задължения и укриване на имот.

Според прокуратурата в периода април 2006 г. - 30 юни 2006 г. Мургина е нарушила служебните си задължения, като е дала устни указания на главен инспектор в НАП-София да промени констатациите в ревизионен доклад, свързани с увеличение на финансовия резултат на фирма. По този начин е избегнато взимането на корпоративен данък от фирмата в размер на над 1,3 млн. лв.Според второто обвинение Мария Мургина е принудила директора на Териториална дирекция на НАП в Силистра Милена Цолчовска да подаде оставка, заплашвайки я, че в противен случай ще бъде уволнена дисциплинарно.

Другите обвинения са за незаконно опростяване на данъчни задължения за 11,5 млн. лв. на бившия собственик на "Кремиковци" Валентин Захариев и за укриване на имот в Созопол, като не го е вписала в декларацията си пред Сметната палата.

На 25 януари 2011 година Мария Мургина получи присъда от четири години затвор. Тогава Софийският градски съд я призна за виновна по две от обвиненията - за устните разпореждания, чрез които компания е избегнала да плати 1,3 млн. лв. данъци и за натиска над Милена Цолчовска.Сподели:  
Етикети: Мария, Затвор, поискаха, Мургина

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...