Новини

Откриха мъртъв делфин на плажа до Аркутино

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-20 15:12:00, видяна 435 пъти

Туристи откриха мъртъв делфин на плажа до Аркутино, в неохраняема зона на плажа. Това съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас, където са получили сигнала.

Делфинът е с дължина около метър и имал наранявания по опашката. Все още не е ясно дали те са получени от рибарски мрежи или някой е умъртвил животното умишлено.

Миналата седмица мъртъв делфин бе открит и на плажа в бургаския квартал Сарафово, а през април - други два в Равда. През тази пролет имаше идея да започне преброяване на популацията на делфините в Черно море. Според рибари от Царево популацията им се е увеличила на над милион. Самите делфини също нанасяли щети на рибарите. Те късали мрежите и така лишавали от улов и прехрана десетки хора. Рибарите поискаха да се създаде фонд, от който да бъдат обезщетявани за скъсаните мрежи, но все още няма решение по този въпрос.Сподели:  
Етикети: плажа, мъртъв, делфин, Аркутино

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Стъкло падна и рани момиче в...

Стъкло падна и рани момиче в столичен мол преди 12ч. 30мин.
Декоративно стъкло падна и рани в ръката момиче в столичен мол, съобщи ... още»
Пешеходци пресичат на несъществуваща... Замръзнаха Седемте рилски езера Петър Курумбашев: В България има... Висши политици уважиха юбилея на...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Райско кътче в ада

Черна комедия за объркани хора, правещи много грешни избори в наглед идилична общност през 50-те...

още...