Новини

Пловдивската община получи хотела на Ванко 1

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-20 17:35:00, видяна 202 пъти

Правителството прехвърли собствеността върху хотела на Ванко 1 на община Пловдив. Досега имотът беше държавна собственост, а идеята на прехвърлянето му е да се осигури по-доброто му стопанисване и да се подпомогне развитието на местните дейности.

Пловдивската община получи безвъзмездно 7-етажната сграда, която се намира на бул. "6-ти септември" №274. През 2011 г. сградата беше предоставена на областния управител Здравко Димитров. По негова инициатива бе предприета процедура за прехвърляне правото на собственост от държавна в общинска, уточнява градската управа, припомня "Дневник".

През 2010 г. съдът окончателно разпореди 7-етажният хотел на фамилията на рапъра да бъде отнет в полза на държавата. Имотът е оценен на 810 502 лв., а на върха на сградата на пловдивския бул. "Шести септември" е монтирана статуя на Исус Христос.

Делото беше образувано по искане на комисията за конфискация заради неустановен законен източник на доходите на Главчев. Собственикът на имота има и осъдителна присъда за трафик на жени зад граница с цел сексуална експлоатация. За проверявания период от 1981 до 2006 г. семейство Главчеви са реализирали доходи в размери на 155 905 лева, разходите им в домакинството, както и за 98 задгранични пътувания, са на обща стойност 1 165 136 лв.Сподели:  
Етикети: Община, хотела, Ванко, пловдивската

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Младежи се млатиха в дискотека...

Младежи се млатиха в дискотека в Слънчев бряг преди 23ч. 50мин.
В Районно управление - Несебър е получено съобщение за спречкване между ... още»
Джакузи засмука 4-годишно дете Километрично задръстване в... Слави Трифонов: Вълнува ли ви това,... Загина 19-годишен водач на BMW във...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
5D Гробницата на фараона

Возили ли сте се на влакче на ужасите?!? А искате ли да го направите в древна египетска гробница?...

още...