Новини

Пловдивската община получи хотела на Ванко 1

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-20 17:35:00, видяна 212 пъти

Правителството прехвърли собствеността върху хотела на Ванко 1 на община Пловдив. Досега имотът беше държавна собственост, а идеята на прехвърлянето му е да се осигури по-доброто му стопанисване и да се подпомогне развитието на местните дейности.

Пловдивската община получи безвъзмездно 7-етажната сграда, която се намира на бул. "6-ти септември" №274. През 2011 г. сградата беше предоставена на областния управител Здравко Димитров. По негова инициатива бе предприета процедура за прехвърляне правото на собственост от държавна в общинска, уточнява градската управа, припомня "Дневник".

През 2010 г. съдът окончателно разпореди 7-етажният хотел на фамилията на рапъра да бъде отнет в полза на държавата. Имотът е оценен на 810 502 лв., а на върха на сградата на пловдивския бул. "Шести септември" е монтирана статуя на Исус Христос.

Делото беше образувано по искане на комисията за конфискация заради неустановен законен източник на доходите на Главчев. Собственикът на имота има и осъдителна присъда за трафик на жени зад граница с цел сексуална експлоатация. За проверявания период от 1981 до 2006 г. семейство Главчеви са реализирали доходи в размери на 155 905 лева, разходите им в домакинството, както и за 98 задгранични пътувания, са на обща стойност 1 165 136 лв.Сподели:  
Етикети: Община, хотела, Ванко, пловдивската

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Експерти предупреждават за нов...

Експерти предупреждават за нов вид измама при кандидатстване за работа преди 21ч. 33мин.
Безработни кандидатстват за работа с чужда самоличност с цел да увеличат ... още»
Цветанов приветства участниците в... Вятърът отнесе топлоизолацията на... 36-годишен мъж преби родителите си с... Шофьор блъсна две деца в Гоце Делчев...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Всеки ден

Историята на 16-годишната Рианън, срамежлива тийнейджърка, която се влюбва в съществото „А“. Докато...

още...