Новини

Роми превърнаха бунище в хубав парк

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-21 06:12:00, видяна 318 пъти

Опасно бунище в центъра на 20-хилядния ромски кв."Надежда" в Сливен бе ликвидирано с доброволния труд на местните жители, пише "Труд".

Роми облагородиха квартала си, като превърнаха опасно бунище в хубав парк с градинки с цветя, кошчета за отпадъци и пейки. Жителите на квартала засадили дървета, започна и строителството на обществена чешма, похвали се кметският наместник Илко Илиев.

Централният площад в най-големия сливенски квартал се преобразил само за няколко седмици. "Всичко това стана възможно с помощта на общината, но най-хубавото е, че хората участват с доброволния си труд. Подкрепа оказаха и местни бизнесмени", допълни Илиев.

Бизнесменът Портокал Портокалов разказва, че през последните десетина години кварталът бил забравен от властта, а неподдържаният площад е започнал да се руши. И понеже там нямало дори контейнери за смет, хората са започнали да си изхвърлят боклуците на самия площад, където са се получили камари от мръсотия, миризми и зарази, допълни Портокалов. "Една тревичка нямаше. Може да не вярвате, но повечето наши деца не знаеха какво е дърво."

В градините на благоустроения площад вече има засадени над 40 фиданки и има поставени също толкова контейнера за отпадъци. Новата чешма ще се пуска автоматично и ще се спира през нощта, за да няма разхищение на вода. Строителството й и дейността по облагородяване на района продължава.

"Всички пазят градинките. Една фиданка няма счупена. Това ме прави щастлив", обяснява Портокалов.Сподели:  
Етикети: роми, хубав, превърнаха, бунище

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Трима пребиха Иво Никодимов от...

Трима пребиха Иво Никодимов от БНТ на преди 21ч. 31мин.
Водещият на "Денят започва" по БНТ Иво Никодимов е бил пребит посред бял ден, ... още»
Намериха труп на мъж в квартал Люлин Пешеходният мост на АМ "Тракия",... Пороен дъжд валя над София,... Динко нападна блогърката Татяна...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Бензин

След 15 години в затвора автомобилен състезател и механик се връща към живота, за да изпълни...

още...