Новини

Роми превърнаха бунище в хубав парк

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-21 06:12:00, видяна 314 пъти

Опасно бунище в центъра на 20-хилядния ромски кв."Надежда" в Сливен бе ликвидирано с доброволния труд на местните жители, пише "Труд".

Роми облагородиха квартала си, като превърнаха опасно бунище в хубав парк с градинки с цветя, кошчета за отпадъци и пейки. Жителите на квартала засадили дървета, започна и строителството на обществена чешма, похвали се кметският наместник Илко Илиев.

Централният площад в най-големия сливенски квартал се преобразил само за няколко седмици. "Всичко това стана възможно с помощта на общината, но най-хубавото е, че хората участват с доброволния си труд. Подкрепа оказаха и местни бизнесмени", допълни Илиев.

Бизнесменът Портокал Портокалов разказва, че през последните десетина години кварталът бил забравен от властта, а неподдържаният площад е започнал да се руши. И понеже там нямало дори контейнери за смет, хората са започнали да си изхвърлят боклуците на самия площад, където са се получили камари от мръсотия, миризми и зарази, допълни Портокалов. "Една тревичка нямаше. Може да не вярвате, но повечето наши деца не знаеха какво е дърво."

В градините на благоустроения площад вече има засадени над 40 фиданки и има поставени също толкова контейнера за отпадъци. Новата чешма ще се пуска автоматично и ще се спира през нощта, за да няма разхищение на вода. Строителството й и дейността по облагородяване на района продължава.

"Всички пазят градинките. Една фиданка няма счупена. Това ме прави щастлив", обяснява Портокалов.Сподели:  
Етикети: роми, хубав, превърнаха, бунище

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Жена почина след грабеж в...

Жена почина след грабеж в столичния  ж.к. „Люлин“ 10 преди 13ч. 36мин.
40-годишна жена е починала след като е била ударена по главата от мъж, който ... още»
Борисов към Макаров: Създаването на... Задържаният за убийството в "Люлин":... Николай Нанков разкри кой спира... Арестуваха кмета на Асеновград
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Бензин

След 15 години в затвора автомобилен състезател и механик се връща към живота, за да изпълни...

още...