Новини

Роми превърнаха бунище в хубав парк

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-21 06:12:00, видяна 336 пъти

Опасно бунище в центъра на 20-хилядния ромски кв."Надежда" в Сливен бе ликвидирано с доброволния труд на местните жители, пише "Труд".

Роми облагородиха квартала си, като превърнаха опасно бунище в хубав парк с градинки с цветя, кошчета за отпадъци и пейки. Жителите на квартала засадили дървета, започна и строителството на обществена чешма, похвали се кметският наместник Илко Илиев.

Централният площад в най-големия сливенски квартал се преобразил само за няколко седмици. "Всичко това стана възможно с помощта на общината, но най-хубавото е, че хората участват с доброволния си труд. Подкрепа оказаха и местни бизнесмени", допълни Илиев.

Бизнесменът Портокал Портокалов разказва, че през последните десетина години кварталът бил забравен от властта, а неподдържаният площад е започнал да се руши. И понеже там нямало дори контейнери за смет, хората са започнали да си изхвърлят боклуците на самия площад, където са се получили камари от мръсотия, миризми и зарази, допълни Портокалов. "Една тревичка нямаше. Може да не вярвате, но повечето наши деца не знаеха какво е дърво."

В градините на благоустроения площад вече има засадени над 40 фиданки и има поставени също толкова контейнера за отпадъци. Новата чешма ще се пуска автоматично и ще се спира през нощта, за да няма разхищение на вода. Строителството й и дейността по облагородяване на района продължава.

"Всички пазят градинките. Една фиданка няма счупена. Това ме прави щастлив", обяснява Портокалов.Сподели:  
Етикети: роми, хубав, превърнаха, бунище

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Сливенският съд задържа под...

Сливенският съд задържа под стража мъж, обвинен в разпространение на... преди 18ч. 20мин.
Сливенският окръжен съд задържа под стража обвинен в държане с цел ... още»
Израелското правителство отмени... Марешки започна да запълва дупките... Теменужка Петкова: Комплексът... Внимание! Нова мода сред крадците в...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Нито звук

В центъра на историята е четиричленно семейство – майка, баща и две деца, които живеят в пълна...

още...