Новини

Работниците от ОЦК - Кърджали блокират града

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-21 07:26:00, видяна 304 пъти

Металурзите от Кърджали подновяват протестите.

Работниците в Оловно-цинковия комбинат са на прага на гражданско неподчинение, след като преговорите за продажбата на предприятието не дадоха очаквания резултат и хората остават без заплати.

След поредния неспазен срок, в който ОЦК трябваше да бъде продаден, а работниците да си получат заработеното, търпението им отново се изчерпа. Тази сутрин те подновяват протеста си, заканват се и на нови гладни стачки.

Предстои металурзите да блокират ключово кръстовище в Кърджали, водещо към пътя за излизане от града в посока Хасково. Според синдикатите много от работниците от утре пък спират работния процес, информира БТВ.

В очакване на развръзката, десетки служители на ОЦК вече напуснаха комбината, други искат нов собственик, който да пусне производството. Металурзите продължават да искат затвор за некоректните работодатели.Сподели:  
Етикети: града, Кърджали, блокират, работниците

Коментари


Много търпение бе, не получиш ли заплата повече от 1- месец веднага се излиза на улицата, с тояги, вили, търнокопи, и всеки квото има, нащте капиталисти не разбират от добро.
0 коментарът е отпреди 5 години
Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Учител удари ученик в столично...

Учител удари ученик в столично училище преди 19ч. 24мин.
Учител от столично училище е ударил ученик след разменени реплики нежду ... още»
Проговори удареният от учител ученик Корнелия Нинова за Валери Симеонов:... Почина дядото на Григор Димитров Шефът на НСО Ангел Антонов хвърли...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Малък голям живот

Историята проследява приключенията на Пол Сафранек (Деймън), обикновен човек от Омаха, който не...

още...