Новини

Оправданата Мария Мургина: Засегнах много интереси и затова ме сатанизираха

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-21 08:16:00, видяна 335 пъти

Колкото по-големи са сумите, за които бяха насочени обвиненията срещу мен, толкова по-лесно могат да бъдат доказани от прокуратурата. Това заяви оправданата от Апелативния съд бивша директорка на НАП Мария Мургина. През 2008 г. се събираха 4 млрд. лв от ДДС и е напълно несериозно да се твърди, че толкова са били източвани.

През 2008 г по информация на ЕС България беше трета по ефективност на събираемост на данъците, а сега е на последно място. Всичко това стана възможно след атаката срещу мен, припомни Мургина. Когато един човек е принципен не може да удовлетворява икономически, политически и лични интереси. Цялото ми сатанизиране беше резултат от тази моя принципност, обясни бившата шефка на НАП. Тя обаче отказа да съобщи, кой точно стои зад разследванията. На въпрос дали не става въпрос за Димитрина Захаринова, която беше уволнена от НАП и стана финансов съветник на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов Мургина отговори многозначително: „ Не го отричам, но не го и потвърждавам“. С уволнението на госпожата като териториален данъчен директор, София-град събра с 1,160 млрд.лв повече, добави бившата шефка на НАП.

Аз работих 12 г. в тази система – започнах по време на СДС, НДСВ и Тройната коалиция. Ако имам ярка политическа привързаност не можех да работя в продължение на 12 г. Стартирах най-голямата реформа извършена в публичната администрация и така се доведе до засягане на икономически, политически и лични интереси, подчерта Мургина. По отношение на обвинението, че е облагодетелствала мъжа, с когото живее, тя отговори, че той е бил в средни данъкоплатци. Предимството му е, че ревизирането при средните данъкоплатци се извършва най-често, обясни бившата шефка на НАП. След всички тези проверки няма констатирани престъпления и нарушения. По отношение на обвинението, че са опростени данъци на бившия собственик на Кремиковци Мургина каза, че прокуратурата е решила, че неправилно са прихванати задълженията към Валентин Захариев. Времето доказа, че това действие е правилно, защото сега НАП щеше да бъде в редичката с кредиторите на Захариев.
Във връзка с проверките върху имущественото й състояние Мергина каза, че притежава в съсобственост едно жилище с бившия си съпруг и още две жилища. Едно купено заедно с новия й мъж и едно купено от нея с банков кредит, което тя дава под наем.Сподели:  
Етикети: Мария, интереси, затова, Мургина, Оправданата, Засегнах, сатанизираха

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...