Новини

Имотен спор оставя село без гробище

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-21 08:41:00, видяна 238 пъти

Спор за имот между двама собственици може да остави без гробищен парк хората в село Фъргово. Проблемът остава неразрешен вече повече от година, съобщава TV7.

Преди 40 години по настояване на мюфтийството семейството на Цанко Деянов преотстъпва имота си за гробищен парк. В замяна на това получава друг имот. След раздържавяването обаче съселянинът им Юсеин предявява претенции към придобития от Деянови имот, като твърди, че е негов.

Спорът прераства в закани за саморазправа, а пред семейството на Цанко, за да запази поминъка си, остава алтернативата да си върне старата земя заедно с погребаните там хора.

Майка на Цанко твърди, че има издадени документи за собственост над заменения преди време имот. Не така мисли обаче Юсеин и е готов да отстоява собствеността си, ако трябва и с бой.

Местните си спомнят, че спор за имот преди години е погубил бащата на Цанко. Сега, освен че се притесняват за това къде ще погребват близките си, се страхуват, че случаят на убийство заради спорен имот може да се повтори.Сподели:  
Етикети: село, гробище, спор, имотен, оставя

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Вижте какво пише в доклада на...

Вижте какво пише в доклада на Държавния департамент на САЩ за... преди 22ч. 35мин.
В частта за България Държавният департамент на САЩ посочва в тазгодишния си ... още»
Река Янтра покафеня Валери Симеонов изгони световни... Tоксичните яйца от Европа може да са... Латвийско БМВ прелетяло с близо 100...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
5D Какво става с полюса

Близкото бъдеще! Глобалното затопляне води до драстични промени в климата. На северният полюс, ще...

още...