Новини

Хотелът на Ванко 1 официално стана собственост на община Пловдив

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-21 09:28:00, видяна 210 пъти

Сградата със статуята на Исус Христос, която бе отнета от рапъра Ванко 1 в полза на държавата, вече е на община Пловдив.

Кметът Иван Тотев съобщи, че на заседанието на Министерски съвет вчера е било взето решение тя да бъде предоставена на Пловдив.

Следващата седмица областният управител Здравко Димитров ще подпише документите по прехвърлянето, пише "Стандарт". Веднага след това ще назначим наша охрана и експерти ще направят опис на сградата, обясни градоначалникът. По думите му може да се наложи промяна в проекта на зданието, тъй като то е предвидено за хотел, а сега вече ще се ползва за администрация. Плановете са в нея да бъде настанен Центърът за градска мобилност, част от звеното, което се грижи за "синята зона", и администрацията на район "Източен". Около 2 милиона лева са нужни за довършване и ремонт на сградата.

Седеметажният хотел беше отнет в полза на държавата през март 2011 г., след като Върховният касационен съд се произнесе, че имотът е придобит с доходи от престъпна дейност.Сподели:  
Етикети: Община, Ванко, собственост, хотелът

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...