Новини

Хотелът на Ванко 1 официално стана собственост на община Пловдив

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-21 09:28:00, видяна 188 пъти

Сградата със статуята на Исус Христос, която бе отнета от рапъра Ванко 1 в полза на държавата, вече е на община Пловдив.

Кметът Иван Тотев съобщи, че на заседанието на Министерски съвет вчера е било взето решение тя да бъде предоставена на Пловдив.

Следващата седмица областният управител Здравко Димитров ще подпише документите по прехвърлянето, пише "Стандарт". Веднага след това ще назначим наша охрана и експерти ще направят опис на сградата, обясни градоначалникът. По думите му може да се наложи промяна в проекта на зданието, тъй като то е предвидено за хотел, а сега вече ще се ползва за администрация. Плановете са в нея да бъде настанен Центърът за градска мобилност, част от звеното, което се грижи за "синята зона", и администрацията на район "Източен". Около 2 милиона лева са нужни за довършване и ремонт на сградата.

Седеметажният хотел беше отнет в полза на държавата през март 2011 г., след като Върховният касационен съд се произнесе, че имотът е придобит с доходи от престъпна дейност.Сподели:  
Етикети: Община, Ванко, собственост, хотелът

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Жалба срещу шума от сватбата...

Жалба срещу шума от сватбата на Волен Сидеров преди 10ч. 33мин.
Подготвя се жалба срещу сватбеното тържество на Волен Сидеров и Деница ... още»
Загина 19-годишен водач на BMW във... Слави Трифонов: Вълнува ли ви това,... Италиански експерт: Брендо е... Почина академик Петко Радев​
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Аз, проклетникът 3

Гру се изправя срещу Балтазар Брат – бившо дете-звезда, което, макар и вече пораснало, продължава да...

още...