Новини

Осъдиха условно син, пребил до смърт баща си

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-21 11:28:00, видяна 362 пъти

Осъдиха условно син за смъртта на баща му. Наказанието, което магистратите в Перник наложиха на Илиян Божидаров от Драгичево е година и четири месеца лишаване от свобода с четиригодишен изпитателен срок, пише пернишкият Градски вестник.

До трагедията и смъртта на бащата Божидар се стигнало след битов скандал между двамата, станал на 2 август м.г. в дома на фамилията. 8 дни по- късно Божидар починал. Установена е, че смъртта му настъпила следствие на контузиите- закрита черепно- мозъчна травма и счупени пет ребра от лявата гръдна половина, които получил от юмруците на сина си.

Във фаталния ден Илиян нанесъл крошетата в състояние на силно раздразнение, след като преди това баща му го ударил с тояга и го напсувал на майка, стана ясно в съдебната зала.

Съдът призна Илиян за виновен в това, че е причинил по непредпазливост смъртта на баща си и му наложи условно наказание. Тази присъда, магистратите кумулираха с друга- на СРС от шест месеца лишаване от свобода с три годишен изпитателен срок, като в сила остава по- тежкото наказание. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред САС в 15-дневен срок.Сподели:  
Етикети: Осъдиха, смърт, баща, условно, пребил

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...