Новини

Детски градини вземат само деца на родители без отпуск

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-21 12:53:00, видяна 253 пъти

Родители в Благоевград протестират срещу изисквания на детските градини през лятото, предаде БТВ. Преди сезона на отпуските от общината издадоха заповед да се приемат само деца, чиито родители са декларирали, че няма да излизат в лятна почивка.

Ако искат децата им да посещават детска градина през лятото, родителите в Благоевград трябва да предоставят писмена декларация от работодателя си, че няма да им даде отпуск. Много от засегнатите от новото изискване го определиха като „излишно главоболие”.

„Ако е безработен дори значи, че обричат родителя през тези 3 месеца той да не почне никъде работа, защото няма кой да гледа детето”, коментира Росица Спасова от Благоевград.

Родителят е длъжен да плати пълния размер на таксата за времето, което е посочил, че детето му ще ходи на детска градина в летните седмици.

Преди дни в Кюстендил обявиха, че детските градини ще работят на пълен капацитет през трите летни месеци. И в Сандански няма да има затворени градини, а персоналът ще редуцира отпуските си.

„Смятаме по този начин, че родителите ще бъдат облекчени, тъй като за част от тях месец август е работен месец, нямат възможност да отглеждат децата си в домашна среда”, каза Мария Чинкова, зам.- кмет на Сандански.

Благоевградските общинари обаче мотивират решението си с ремонти в детските градини и икономии.Сподели:  
Етикети: Родители, отпуск, детски, деца, градини, вземат

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...