Новини

Скандал в парламента - Атака напусна залата

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-22 11:39:00, видяна 307 пъти

Нов скандал избухна в пленарната зала. Цецка Цачева отказа да даде думата на Волен Сидеров за лично обяснение след изказването на зам.-шефката на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова.

Тя обвини Сидеров в лъжа, след като лидерът на Атака констатира, че няма нито една реакция от правителството за искането за разрешение на използването на турски език при партийна агитация. Водачът на националистите поиска лично обяснение, тъй като се почувства засегнат, но Цачева му отговори, че не си спомня да му е споменато името. Това разгневи Волен Сидеров, който обвини шефката на парламента в двойни стандарти. Не ме карайте да влизам в обяснителен режим на микрофоните, ако искате да кажете своето мнение използвайте процедура, но не и право на лично обяснение защото нямате право на такова, отсече Цачева. Волен Сидеров обаче поиска съдействие от вицепремиера Цветан Цветанов който с любопитство наблюдаваше спора. Тя води заседанието, вдигна рамене Цветанов. Не може така, беше ми споменато името, държеше на своето Волен Сидеров и се запъти към трибуната.

Веднага един от квесторите се затича, за да предотврати евентуални ексцесии. На помощ на председателя дойде и неговият заместник Павел Шопов. По това време Пенко Атанасов от БСП призоваваше от трибуната да се въведе ред в залата. В крайна сметка цялата група на Атака напусна пленарната зала в знак на протест срещу начина на водене на заседанието от Цецка Цачева. Председателката на парламента обаче изиска стенограмата, за да провери дали в действителност името на Волен Сидеров е било споменато.Сподели:  
Етикети: скандал, залата, парламента, Атака

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...