Новини

Фалшиво кастрирани кучета се появиха в София

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-22 12:06:00, видяна 297 пъти

Фалшиво кастрирани кучета се появяват в София. Това са установили екипите на общинското предприятие „Екоравновесие”.

От дружеството отчитат и ръст на броя на фалшивите сигнали.

След градинката в район „Слатина” акцията на „Екоравновесие” продължава и в другите паркове и градинки, информира БТВ. Ловците обаче търсят и хващат само кучета, които не са маркирани, като кастрирани, тоест не е направена специална V-образна изрезка на ухото.

Оказва се обаче, че има такива, които са фалшиви. Служителите на „Екоравновесие” заловили женско куче с маркировка на ухото, но и с малки кученца.

Според „Екоравновесие”, между 3 и 4% от кастрираните кучета в София са фалшиво кастрирани, т.е. имат само отличителни белези, но нямат медицинска манипулация.

В службата нямат информация кой точно прави кучетата да изглежда така, че все едно са кастрирани, ваксинирани, обезпаразитени и чипирани и отбелязват, че тази мнима кастрация създава рискове от зараза.

От днес броят на ловните екипи в „Екоравновесие” е с един повече. Щатните ловци вече са 8, което ще позволи да се подобри работата по затаяването и кастрацията на безстопанствени кучета. От дружеството отчитат, че всеки пети сигнал е фалшив - или няма кучета на посоченото място, или подалият сигнал отказва да покаже мястото и да даде подробности за животните, за които сам е алармирал.Сподели:  
Етикети: кучета, фалшиво, появиха, кастрирани

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Експерти предупреждават за нов...

Експерти предупреждават за нов вид измама при кандидатстване за работа преди 21ч. 32мин.
Безработни кандидатстват за работа с чужда самоличност с цел да увеличат ... още»
Цветанов приветства участниците в... Вятърът отнесе топлоизолацията на... 36-годишен мъж преби родителите си с... Шофьор блъсна две деца в Гоце Делчев...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
СФФ: Песента на Скорпионите

Според древна легенда ужилването от скорпион от дълбоката пустиня на Джайсалмер, Раджастан, убива...

още...