Новини

Фалшиво кастрирани кучета се появиха в София

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-22 12:06:00, видяна 285 пъти

Фалшиво кастрирани кучета се появяват в София. Това са установили екипите на общинското предприятие „Екоравновесие”.

От дружеството отчитат и ръст на броя на фалшивите сигнали.

След градинката в район „Слатина” акцията на „Екоравновесие” продължава и в другите паркове и градинки, информира БТВ. Ловците обаче търсят и хващат само кучета, които не са маркирани, като кастрирани, тоест не е направена специална V-образна изрезка на ухото.

Оказва се обаче, че има такива, които са фалшиви. Служителите на „Екоравновесие” заловили женско куче с маркировка на ухото, но и с малки кученца.

Според „Екоравновесие”, между 3 и 4% от кастрираните кучета в София са фалшиво кастрирани, т.е. имат само отличителни белези, но нямат медицинска манипулация.

В службата нямат информация кой точно прави кучетата да изглежда така, че все едно са кастрирани, ваксинирани, обезпаразитени и чипирани и отбелязват, че тази мнима кастрация създава рискове от зараза.

От днес броят на ловните екипи в „Екоравновесие” е с един повече. Щатните ловци вече са 8, което ще позволи да се подобри работата по затаяването и кастрацията на безстопанствени кучета. От дружеството отчитат, че всеки пети сигнал е фалшив - или няма кучета на посоченото място, или подалият сигнал отказва да покаже мястото и да даде подробности за животните, за които сам е алармирал.Сподели:  
Етикети: кучета, фалшиво, появиха, кастрирани

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Баща уби сина си със законно...

Баща уби сина си със законно притежаван пистолет преди 12ч. 47мин.
Баща уби сина си със законно притежаван пистолет във вилна зона край Пловдив. ... още»
Младежи се млатиха в дискотека в... Депутат катастрофира на път за... Антон Тодоров: Румен Радев лъже... Километрично задръстване в посока...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Емоджи: Филмът

“Емоджи: Филмът” отключва невиждания преди таен свят, който се съдържа в смартфона ви. Скрит в...

още...