Новини

Фалшиво кастрирани кучета се появиха в София

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-22 12:06:00, видяна 317 пъти

Фалшиво кастрирани кучета се появяват в София. Това са установили екипите на общинското предприятие „Екоравновесие”.

От дружеството отчитат и ръст на броя на фалшивите сигнали.

След градинката в район „Слатина” акцията на „Екоравновесие” продължава и в другите паркове и градинки, информира БТВ. Ловците обаче търсят и хващат само кучета, които не са маркирани, като кастрирани, тоест не е направена специална V-образна изрезка на ухото.

Оказва се обаче, че има такива, които са фалшиви. Служителите на „Екоравновесие” заловили женско куче с маркировка на ухото, но и с малки кученца.

Според „Екоравновесие”, между 3 и 4% от кастрираните кучета в София са фалшиво кастрирани, т.е. имат само отличителни белези, но нямат медицинска манипулация.

В службата нямат информация кой точно прави кучетата да изглежда така, че все едно са кастрирани, ваксинирани, обезпаразитени и чипирани и отбелязват, че тази мнима кастрация създава рискове от зараза.

От днес броят на ловните екипи в „Екоравновесие” е с един повече. Щатните ловци вече са 8, което ще позволи да се подобри работата по затаяването и кастрацията на безстопанствени кучета. От дружеството отчитат, че всеки пети сигнал е фалшив - или няма кучета на посоченото място, или подалият сигнал отказва да покаже мястото и да даде подробности за животните, за които сам е алармирал.Сподели:  
Етикети: кучета, фалшиво, появиха, кастрирани

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...