Новини

Повече от 6 000 пешеходци са глобени за неправилно пресичане

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-22 13:23:00, видяна 210 пъти

Повече от 6 000 пешеходци са глобени до момента за неправилно пресичане, съобщи пред БНР главен инспектор Богдан Милчев, началник на КАТ-София.

Същият е броят на шофьорите, които са санкционирани, защото не дават предимство на преминаващите на пешеходни пътеки.

За първите 20 дни на месец юни в София има ранени 29 пешеходци, съобщи главен инспектор Богдан Милчев. На ден имаме по един пешеходец минимум, който пострадва при пътнотранспортни произшествия. За миналата година от 1 юни до 20 юни имаме 43-ма. Това, само по себе си, говори, че резултатът от мерките е видим. Имаме спад с повече от 30% на инцидентите с пешеходци само за една година, съпоставено от миналата година спрямо тази, коментира той.

След 15 юни всеки ден полицаи в София застават на близо 60 пешеходни пътеки, които се смятат за опасни, разказа още инспектор Милчев. Около 600 са общо пешеходните пътеки в столицата. Екипи на КАТ започват отново да организират така наречените „зелени вълни" на натоварени булеварди в София. Това се случва на булевард „Александър Малинов" в столичния квартал „Младост", както и в районите на „Красно село" и „Люлин".Сподели:  
Етикети: неправилно, пешеходци, глобени, пресичане

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...