Новини

Плевнелиев декларира къщи за 3,4 млн. лв.

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-22 15:19:00, видяна 413 пъти

Сметната палата публикува в интернет декларациите и уведомленията, подадени през 2012 г. по Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности, както и имената на лицата, които не са изпълнили това задължение, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Десет са лицата, които не са подали или не са подали в срок декларации. Списъкът с техните имена ще бъде изпратен на изпълнителния директор на НАП и на председателя на ДАНС.

Според декларацията, подадена в Сметната палата, президентът Росен Плевнелиев притежава заедно със съпругата си пет къщи - две в София, в местността Малинова долина, в "Резиденшъл Парк София", една в село Баня, община Разлог, една в село Черноморец и една в Гърция на полуостров Халдики, които са на обща стойност 3 403 144 лева според цената им на придобиване. И петте имота са придобити в периода 2007 - 2009 година. Президентът има на влог около 840 хиляди евро и малко над 100 хиляди лева. Над 712 хиляди евро от парите на президента са на влог в чужбина.

Вицепремиерът Маргарита Попова не декларира недвижими имоти - тя има влог от малко на 149 хиляди лева и малко над 32 хиляди евро. Парите в български лева са получени по член 225 на Закона за съдебната власт. Този член от закона е свързан с освобождаване от длъжност на съдия, прокурор или следовател с повече от 10 години стаж на такава длъжност. Той има има право на еднократно парично обезщетение в размер на толкова брутни месечни възнаграждения, колкото прослужени години има в органите на съдебната власт, но не повече от 20.

Росен Плевнелиев и Маргарита Попова нямат задължения в размер над 5000 лева, пише в техните декларации. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов декларира, че притежава един апартамент в София с площ 85 квадрата, няма автомобил, но има влог от 64 700 евро, получени от продажба на апартамент.Сподели:  
Етикети: Плевнелиев, къщи, декларира

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...