Новини

Плевнелиев декларира къщи за 3,4 млн. лв.

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-22 15:19:00, видяна 354 пъти

Сметната палата публикува в интернет декларациите и уведомленията, подадени през 2012 г. по Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности, както и имената на лицата, които не са изпълнили това задължение, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Десет са лицата, които не са подали или не са подали в срок декларации. Списъкът с техните имена ще бъде изпратен на изпълнителния директор на НАП и на председателя на ДАНС.

Според декларацията, подадена в Сметната палата, президентът Росен Плевнелиев притежава заедно със съпругата си пет къщи - две в София, в местността Малинова долина, в "Резиденшъл Парк София", една в село Баня, община Разлог, една в село Черноморец и една в Гърция на полуостров Халдики, които са на обща стойност 3 403 144 лева според цената им на придобиване. И петте имота са придобити в периода 2007 - 2009 година. Президентът има на влог около 840 хиляди евро и малко над 100 хиляди лева. Над 712 хиляди евро от парите на президента са на влог в чужбина.

Вицепремиерът Маргарита Попова не декларира недвижими имоти - тя има влог от малко на 149 хиляди лева и малко над 32 хиляди евро. Парите в български лева са получени по член 225 на Закона за съдебната власт. Този член от закона е свързан с освобождаване от длъжност на съдия, прокурор или следовател с повече от 10 години стаж на такава длъжност. Той има има право на еднократно парично обезщетение в размер на толкова брутни месечни възнаграждения, колкото прослужени години има в органите на съдебната власт, но не повече от 20.

Росен Плевнелиев и Маргарита Попова нямат задължения в размер над 5000 лева, пише в техните декларации. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов декларира, че притежава един апартамент в София с площ 85 квадрата, няма автомобил, но има влог от 64 700 евро, получени от продажба на апартамент.Сподели:  
Етикети: Плевнелиев, къщи, декларира

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Жалба срещу шума от сватбата...

Жалба срещу шума от сватбата на Волен Сидеров преди 10ч. 40мин.
Подготвя се жалба срещу сватбеното тържество на Волен Сидеров и Деница ... още»
Загина 19-годишен водач на BMW във... Слави Трифонов: Вълнува ли ви това,... Италиански експерт: Брендо е... Почина академик Петко Радев​
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Зад волана

Това е Бейби (Ансел Елгорт), невинно изглеждащ шофьор на бегълци, който може да закара закоравели...

още...