Новини

Иван Костов: Няма как да излезем от кризата с лобистките закони на ГЕРБ

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-22 19:51:00, видяна 269 пъти

Платформа за обединена и модерна десница на българите ще бъде обсъдена и приета на Националното събрание на ДСБ на 30 юни. Това съобщи в Русе председателят на ДСБ Иван Костов.

"Минаха много години и хората видяха всякакви експерименти и всякакви опити за подмяна на десницата. Време е вече и всички сме в състояние да предложим на вниманието на хората една наистина зряла платформа за обединение", каза Костов. По думите му платформата е "за избирателите на Синята коалиция", за избирателите отдясно, за хората, които разбират, че ГЕРБ е една подмяна на нашите ценности и идеи".

"Точно днес е времето за това. Както имаме разколебани хора в своите позиции, така имаме и готовност това колебание бързо да приключи. Ние сме пред изясняване на това кои сме десницата и за какво сме. Ние искаме това да бъде конкуренция на идеи. Да бъде предложено на вниманието на десния избирател, за да видим той кои идеи ще припознае", заяви Костов.

По думите му това били идеи, определени и свързани по определен начин, които изразяват наблюденията на хората, техните страстни вярвания, техните разбирания за нещата, за света така, както е подреден политически. Председателят на ДСБ каза още, че "ГЕРБ се отдава все повече на лобистко законодателство" и даде пример със Закона за горите. "Единственият светъл лъч тук е, че се появи президент, който започна да връща тези закони", посочи Костов и допълни, че се надява това да се случва и занапред с лобистките текстове. "Тази практика на лобистки текстове трябва да бъде преустановена веднага, защото така страната няма как да излезе от кризата", заяви Костов.Сподели:  
Етикети: ГЕРБ, излезем, кризата, закони, лобистките , Иван Костов

Коментари


https://www.facebook.com/NeNaCiganskaBulgaria
0 коментарът е отпреди 5 години
Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Стъкло падна и рани момиче в...

Стъкло падна и рани момиче в столичен мол преди 12ч. 29мин.
Декоративно стъкло падна и рани в ръката момиче в столичен мол, съобщи ... още»
Пешеходци пресичат на несъществуваща... Замръзнаха Седемте рилски езера Петър Курумбашев: В България има... Висши политици уважиха юбилея на...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Междузвездни войни: Последните джедаи 3D

След като направи първите си стъпки в един по-вълнуващ свят, Рей (Дейзи Ридли) продължава епичното...

още...