Новини

Николай Цонев: ГЕРБ сплашиха успешно обществото с моя арест

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-23 10:17:00, видяна 244 пъти

На над 30 - 40 досъдебни производства се бях явявал преди да бъда арестуван, разкри пред БТВ бившият военен министър Николай Цонев.

Това е първото му телевизионно интервю от няколко години.

Той сподели, че в момента на ареста не е изпитал уплаха, а просто е бил стреснат. По думите на Цонев, вина за ареста му наистина имат само Бойко Борисов и Цветан Цветанов.

Цонев коментира и поведението на Роман Василев по време на неговия арест. Според бившия военен министър, прокурорът се е държал абсолютно непрофесионално през цялото време.

Бившият военен министър разказа, че той никога не е участвал в някакви организирани престъпни групи. Цонев обаче сподели, че по време на предстоя му в Министерство на отбраната явно е нарушил някакви бизнес интереси, които може да са причина за ареста му няколко месеца по - късно.

Според Николай Цонев, когато ГЕРБ са дошли на власт е трябвало да се сплаши българското общество и неговият арест е свършил много добра работа в този случай. Той сподели, че първоначално изобщо не е бил подкрепен от НДСВ и Симеон Сакскобургготски. Цонев разказа, че чак след години царят му се е обадил и му е казал, че той може да разчита изцяло на неговата подкрепа.Сподели:  
Етикети: ГЕРБ, успешно, Николай, Цонев, Арест, обществото, сплашиха

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...