Новини

Станишев: За три години управление на ГЕРБ има само едно празно говорене

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-23 11:54:00, видяна 291 пъти

"Очаквам още по-целенасочено да се търси допълнителен потенциал от съветите в БСП.

Съветите трябва да бъдат автономни в своите работи по всеки един от острите проблеми." Това каза председателят на БСП Сергей Станишев на заседание на Националния съвет на партията.

"Очаквам много ангажирано председателство на съветите", посочи Станишев.

"Една от функциите на съветите е постоянно наблюдение на сегашното управление. Също така те имат функцията на извънпарламентарния контрол. Досега е създадена не лоша организация по отношение на наблюдение на работата на Министерски съвет. Другото е формулиране на нашата предизборна платформа. Трябва да предприемаме програма за първата година на управлението. Всеки съвет трябва да се концентрира върху една или две конкретни реформи", допълни Сергей Станишев.

"Три години управление на ГЕРБ – празно говорене. Всичко е със знак минус. Да не говорим за постоянните лъжи, на които се основава това управление. Последната беше, че България е една от малкото страни, която е готова за членство в еврозоната. Затова очаквам съветите да имат конкретен план на действие и посочване на всички пороци на това управление", каза още Станишев.

"ГЕРБ пропиляха доста време, вместо да се занимават с реални реформи в съдебната система, с реална борба с организираната престъпност и няма как тези факти, които стават публични в България, да не бъдат забелязани от европейските институции", каза лидерът на БСП.Сподели:  
Етикети: ГЕРБ, Станишев, едно, празно, управление, говорене

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...