Новини

Шофьор на автобус остана без книжка заради алкохол

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-23 13:10:00, видяна 384 пъти

МВР започва масови проверки на всички автобуси и микробуси.

Целта е да бъде осигурено безпроблемното и безаварийно пътуване на летуващите.

Акцията започна от изходите на София на магистралите "Тракия" и "Хемус".

Още сред първите проверени беше заловен шофьор на автобус, който остана без книжка заради алкохол. Друг беше глобен за шофиране без колан, съобщи БТВ.

Специално внимание ще се обръща на автобусите, превозващи деца. Те трябва да отговарят на по-високи технически изисквания, а водачи трябва да са най-малко 25-годишни и с поне 2 г. опит зад волана. Задължително е автобусите да имат звездна категоризация, климатик, монитори за телевизия и тоалетни. Последното е проблем, тъй като в България нямало къде да се обслужват химическите тоалетни.

Полицията ще проверяват моторните превозни средства за нерегламентиран превоз на пътници, техническа изправност и за валидна застраховка "Гражданска отговорност". Шофьорите ще бъдат стриктно проверявани за употреба на алкохол и правоспособност .

"Акцията ще продължи до 8-ми юли и ще бъдем безкомпромисни спрямо водачите на автобуси - употреба на алкохол, спазване на ограничението за скоростта, както и изрядността на самите автобуси", заяви пред БТВ старши инспектор Владимир Попов.Сподели:  
Етикети: шофьор, остана, автобус, алкохол, книжка

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...