Новини

Военнослужещите прочистиха 3100,4 декара след взривовете край "Петолъчката"

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-23 13:23:00, видяна 191 пъти

От началото на операция „Чист хоризонт“ в помощ на населението от с. Лозенец, община Стралджа, военнослужещите от Българската армия прочистиха и разузнаха 3100,4 декара обработваема земя в трикилометровата зона от външната страна на производствено-складова база за боеприпаси „Стралджа – Мараш”.

Те откриха и изнесоха общо 913 невзривени боеприпаса и 392 килограма взривни остатъци. Това съобщиха от Министерството на отбраната. В операцията участват 136 военнослужещи от Сухопътните войски, офицери от Съвместното командване на силите, които осъществяват връзка и взаимодействие с представителите на местната изпълнителна власт, както и екипи на служба „Военна полиция“ и на Военномедицинска академия - София. Специализираните групи прочистват приоритетно земеделските земи, засети с трайни насаждения, и овощните градини.

Само през изминалата седмица, в периода от 18 до 21 юни, военнослужещите извършиха прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси на 2 122,4 декара земеделски площи, засети със зърнени и слънчогледови култури, районите на помпената станция на Стралджа и на трафопост. За този период са открити и изнесени 688 невзривени боеприпаса и 207 килограма взривни остатъци.

Специализираните екипи изпълняват задачите си при изключително тежки условия, при спазване на мерките за безопасност.
Работата по разузнаването и прочистването на земеделските земи, от които предстои да се прибере реколтата, ще продължи и през следващата седмица.Сподели:  
Етикети: взривовете, Петолъчката, декара, Военнослужещите, Прочистиха

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Стъкло падна и рани момиче в...

Стъкло падна и рани момиче в столичен мол преди 7ч. 6мин.
Декоративно стъкло падна и рани в ръката момиче в столичен мол, съобщи ... още»
Пешеходци пресичат на несъществуваща... Петър Курумбашев: В България има... Замръзнаха Седемте рилски езера Висши политици уважиха юбилея на...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Убийство в Ориент Експрес

Еркюл Поаро пътува с „Ориент експрес“, но малко след полунощ луксозният влак засяда в снежна преспа....

още...