Новини

Пресаташето на "Пирогов" подал оставка, бил се обидил

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-24 12:52:00, видяна 360 пъти

"Напоследък профилът на "Пирогов” се подменя – от спешна болница тя се превръща в дребна хирургия, в която изрязваме кожички и нокти, за да си изкарваме парите. Губим истинските си пациенти", заяви пред ТВ 7 уволненият шеф на травматологията в лечебното заведение Бойко Тошев, загубил надежда, че смяната на ръководството на спешната болница ще премахне порочните практики в нея.

"Уж сме стълб на спешната медицина, а намаляха спешните операции. Намаляха и плановите и всичко това за сметка на нискоразходните операции, които водят до неясно допълнително заплащане на персонала", коментира д-р Тошев.

Той се затрудни да обясни защо се наричат нискоразходни. Но според него "Пирогов” плащал 40% допълнително за разпределяне между лекарите, които участват в тях. Това се прави, за да се стимулира работата им.

На практика обаче една голяма част от хирурзите работят за заплата, а тарикатите участвали само в нискоразхосни операции.

Пред Кулезич д-р Тошев обясни, че не познава обвиняемия по делото "Октопод" Марчело Джотолов, който се подхлъзна и беше лекуван в "Пирогов".

"Медиите подхванаха този балон. Аз не съм казвал име, казах, че за лице, което е било интересно на службите, дойде писмо да се даде експертиза за състоянието му. Имаше натиск да го направим, без да сме го виждали. Не знам кой е този човек.”

На свой ред пресаташето Стоян Узунов обяви, че е подал оставка.

"Конкретният повод е публикация във вестник за черни списъци за чакащи трансплантации. Простотии, на които никой не би повярвал. Приели сме били Багата с 6 г кокаин в кръвта и други подобни. Нарекоха ме луд човек. Това ме засегна", обясни оставката си Узунов, който пусна преди ден хорър-съобщение до медиите.Сподели:  
Етикети: оставка, Пирогов, подал, обидил, Пресаташето

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...