Новини

Охранителят на изчезналото инкасо висял с кредити

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-24 16:59:00, видяна 557 пъти

Служителят на частната охранителна фирма "G4S" Георги Енев, който в петък открадна 1,5 милиона лева в различна валута от инкасо автомобил, е имал големи кредити.

Вероятно това е една от причините да изчезне с парите, твърдят източници от разследването, цитирани от Дарик. Енев е имал кредити за 40 000 лева. 

Шофьорът на инкасовия автомобил изчезна вчера, като в изоставената кола не са открити и превозваните 1.5 млн. лева в различна валута. Към края на смяната той помолил въоръжения колега, с когото пътувал, да слезе, за да му купи баничка от павилион за закуски. Веднага щом останал сам в буса, Енев натиснал газта и изчезнал е неизвестна посока. Няколко часа по-късно инкасо колата била открита на улица "Петрова нива" в квартал "Кючук Париж". В нея обаче нямало нито шофьор, нито пари. 

Разследващите работят по няколко версии, включително и че охранителят е имал съучастник, тъй като прехвърлянето на парите отнема технологично повече време. Енев е паркирал предварително автомобила си "Опел кадет" на ул. "Петрова нива" в Пловдив. Ударът е бил внимателно подготвян. 

Криминалистите се надяват Георги Енев все още да не е напуснал страната, тъй като веднага е изпратена телеграма до всички гранични пунктове, че се издирва. Според запознати най-близкият начин за бягство в чужбина е през Калотина. Друг вариант е през Кулата в посока Гърция, но до там пътят е с 100 км по-дълъг. 

Досега са разпитани всички, които са го познавали. Георги се е развел със съпругата си, от която има момиченце на 6 години. След развода е заживял на квартира. Странял е от околните, не е поддържал много контакти с родителите си и бившата си жена. Леля му Васка Юрукова от Манолско Конаре не вярва племенникът й да е откраднал парите. По думите й, той бил много свястно момче. 

Жилището, в което е живеел под наем, е прегледано сантиметър по сантиметър, но не е открито нищо, което да помогне в разследването. Парите, които Георги е прибрал, са били на различни фирми и банки от Пловдив. С част от сумата той и колегата му е трябвало да заредят банкомати.Сподели:  
Етикети: кредити, инкасо, Охранителят, Изчезналото, висял

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...