Новини

Диана Найденова: Много енергия беше похабена в омраза, затварям страницата

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-24 18:55:00, видяна 1039 пъти

Няколко дни след като се извини през сайта на BTV журналистиката Диана Найденова обяви в ефира на телевизията, че "затваря страницата" и че "голямо количество енергия е било похабено в омраза, което е разрушаващо".

Повод стана интервюто на Найденова от миналата седмица с еколога Петко Цветков от фондация "Биоразнобразие" по повод протестите срещу Закона за горите Петко Цветков, в което Найденова се държа грубо и агресивно. Няколко часа след излъчването на разговора интернет изригна срещу Найденова и BTV.

Медията не зае официална позиция по случая, а три дни след интервюто Найденова се извини през сайта на телевизията, като обяви, че не е "дебелокож човек, който ще изяде един еколог. Никоя кауза обаче не трябва да бъде плащана с юмруци".

В изявлението си тази неделя, което беше по-малко от две минути, журналистката повтори тезата си: "Извинявам се на зрителите, но всеки има право да изпитва гняв, особено когато се раздава юмручно правосъдие. Позицията ми за ненасилие беше разчетена като позиция срещу протестите.  За втори път търся прошка от тези, които огорчих в предаването си."

Найденова заяви още: "Хората, които не се взират само в краката и маникюра, ми знаят добре, че задавам непрекъснато неудобни въпроси към властимащите. Не ги спестявам и на обикновените граждани. Няма да променя стила си."

Линк към рубриката на Найденова "Нищо общо" с коментари и оценки започна да се разпространява в социалните мрежи и форумите веднага след предаването миналата неделя вечер. До понеделник 23:30 часа само в сайта на BTV разговорът беше гледан над 46 900 пъти, имаше над 500 коментара и отрицателен рейтинг "минус 3200".

В блогове също се появиха коментари на поведението на Найденова, а статусите във "Фейсбук" варираха от: "BTV не носи отговорност за съдържанието на коментарите и на материалите, разположени от потребители на сървъра на BTV, а носи ли отговорност за съдържанието на коментарите и на материалите на собствените си "журналисти" през "Не издържах да изгледам цялото интервю, но не мога да си представя как може журналист да се държи по този начин."Сподели:  
Етикети: Найденова, енергия, Диана, омраза, страницата, затварям, похабена

Коментари


Човек не се променя, той само развива своите качества. Дияна не ти вярвам. На дъщеря ми, а тя ти е връсничка и бях забранил да се извинява още в детската градина.
0 коментарът е отпреди 8 години
Диана Найденова е типичен представител на т.н. демократи в България!! От всичко разбират и никой няма право да се съмнява в техните умения и знания!! Техните мнения са най-важните и най-правилните и всички специалисти са по-долу от тях!! Криво разбраната демокрация в България роди този род изверги за мене, които чрез медиите подобно на ДПС насаждат етнически разногласия!! Вечните жертви на комунизма, които обаче са деца на бивши партийни секретари!!
0 коментарът е отпреди 8 години
Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...