Новини

Българските масони се разцепиха

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-24 20:23:00, видяна 292 пъти

От 2007 г., когато в родния на Иван Ведър Разград бе открит негов паметник, представители на всички ложи в страната се събират на празника на слънцето и светлината, поднасят венци и тържествени слова пред скулптурата на основоположника на масонството в България. След това се оттеглят да празнуват при закрити врата.

Тази вечер, когато разградската ложа „Лудогорие" се събра пред паметника, той вече бе отрупан с венци, 8 на брой, предимно от варненските ложи. Лидерът на разградската ложа Пламен Консулов и неговият предшественик Йордан Йорданов поднесоха и разградския венец. Консулов бе категоричен, че проблем в това, че не са заедно с братята си няма, така било удобно на разградчани в почивния ден да дойдат привечер. Според неофициална информация разминаването във времето е свързано с неслучилото се обединение на двете основни български ложи.

14 от 20-те разградски масони бяха на площада пред паметника на Иван Ведър, сред тях не беше кметът на града Денчо Бояджиев. Спазвайки традицията след кратката церемония пред паметника мъжете с бели ризи се оттеглиха на тържество на закрито.Сподели:  
Етикети: българските, разцепиха, масони

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Намушканата с нож в корема...

Намушканата с нож в корема жена от Стара Загора била бременна преди 23ч. 59мин.
Съседи на старозагореца Красимир Иванов, който уби 67-годишната си тъща Мария ... още»
В 7 пернишки села водата е с... Жена нарита 70-годишна пенсионерка в... До 2060 г. един работещ ще осигурява... Вижте как една българска идея ще...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Колибата

10 години след излизането на бестселъра на Уилям Янг, който завладя сърцата и умовете на хиляди...

още...