Новини

Крадецът на инкасото бил рейнджър в Афганистан

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-25 06:25:00, видяна 364 пъти

Шофьорът на инкасо Георги Енев, който духна с 1,5 млн. лв., докато охраната му купуваше дюнер, бил на мисия в Афганистан като професионален войник. Това разказаха пред "Стандарт" съседи на 33-годишния мъж. Според тях Георги дори бил в специалните сили.

 "Беше военен. Ходи на две мисии, за да си купи жилището, защото имаше опасност да му го вземе банката. С 500 лв. заплата и 600 лв. вноска по кредит! Този човек никога нищо не е откраднал", пише негов приятел във форумите. Според комшии, преди да започне работа като шофьор в охранителната компания, Георги работел във фирма за алуминиева дограма в Пловдив.

Според източници Георги е имал кредити за между 40 000 и 70 000 лв., като се смята, че това е една от причините да духне с парите. "С Жоро сме приятели от деца. Дори ден преди случката пихме кафе. Изобщо по нищо не личеше, че е планирал нещо такова! Дори беше доста по-спокоен от нормалното. Дано само да не е станало спонтанно, за което сега сигурно доста ще съжалява!", пише приятел на Георги Енев в интернет.

Според други, които са го познавали, Георги бил шофьор на висш военен в щаба на армията в Пловдив, където допреди няколко години бе командването на корпус "Оперативни сили". Бил много опитен, имал отлични рефлекси зад волана. Успял да замине и на мисия в Афганистан.

С парите от Афганистан си купил апартамент в нова кооперация срещу блока, в който живеят майка му и баща му. "Не мога да повярвам, че Георги го е направил", разстроена е и лелята на шофьора от "G4S" Василка, която живее в Манолско Конаре при бабата на 33-годишния мъж. Според нея някой го е принудил да извърши престъплението. Жената научила за случилото се от брат си, който е баща на Георги. От 20 г. Енев-старши работел като строител в Германия и по думите на лелята нищо не е липсвало на семейството

Напротив, винаги са живеели охолно. В петък брат й се обадил по телефона от Германия, за да я попита дали е вярно това, което чул по новините. Той също не вярвал, че синът му е способен да извърши обир. Самият Георги бил финансово задоволен или поне давал вид, че е така на семейните и приятелски събирания, става ясно от обкръжението на бодигарда. Василка допуска обаче, че може да е имал и дългове, тъй като племенникът й обичал да живее нашироко. Жената казва, че всички роднини са в шок и не са мигнали от петък

Най-неутешима била майка му която постоянно плачела. Вчера обаче в дома на Енев на ул. "Димитър Талев" в Пловдив никой не отвори вратата. Съседите казаха, че също не са ги виждали от петък, и предположиха, че не искат да ги безпокоят. В апартамента Георги живеел със съпругата си, 6-годишната си дъщеря Делфиния и майка си. Жена му работела в някаква фирма, а дъщерята ходела на детска градина. На комшиите им правело впечатление, че Енев се грижел добре за семейството си. Често излизали всички на разходка и били винаги спокойни и усмихнати. Според запознати обаче Георги се е развел със съпругата си. След развода заживял на квартира.

Лелята на Георги разказва, че Георги започнал работа в "G4S" преди няколко месеца и научила за това лично от него, когато се видели на погребението на дядо му през февруари. Роднините му го умоляват да се предаде
защото се боят за живота му. Междувременно от полицията под тепетата съобщиха, че Георги Енев е избягал с личния си автомобил "Опел", който е бил открит изоставен в близост до бензиностанция в Пловдив. Работи се по версията, че е имал съучастник, който го е чакал в друга кола, и двамата са духнали с парите. Най-близкият път за чужбина от Пловдив е през Капитан Андреево за Турция или през Капитан Петко войвода за Гърция към Кавала. Пътят и до двете КПП е около 2 часа с кола. Разследващите са поискали да се проследи джиесемът на Георги, за да се види с кого е говорил напоследък.

Входовете и изходите на Пловдив, Асеновград, Хисаря и околните градове продължават да да са завардени от униформени. По инструкция те носят бронежилетки, тъй като се смята, че Енев е въоръжен и може да стреля срещу полицаите. 33-годишният мъж е обявен за общодържавно издирване, очаква се за него да излезе бюлетина и в Интерпол.

Полицията е информирала граничните пунктове за пловдивчанина веднага след като информацията за инцидента е постъпила в МВР. Процедурата по предоставяне на имената и снимката му обаче отнема време и е възможно Енев да е напуснал страната, преди да затворят ГКПП-тата, смятат разследващи. Полицейските версии са, че Енев или е заминал за Гърция през пункта в Златоград, или за Сърбия през Калотина. Възможно е да се е укрил и в държава от Западна ЕвропаСподели:  
Етикети: Афганистан, Инкасото, Крадецът, рейнджър

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...