Новини

Пълнят с вода държавния резерв

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-25 06:29:00, видяна 200 пъти

Бутилираната вода вероятно ще влезе в запасите от хранителни продукти на държавния резерв. Предложението на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България ще бъде обсъдено в екоминистерството тази седмица заедно с други идеи за промяна на Закона за водите.

Първият продукт, който трябва да се осигури при бедствия като наводнението в с. Бисер например, е бутилираната вода. Тя обаче не се поддържа като запас в държавния резерв и се разчита само на волни дарения на компаниите, обясниха мотивите си членове на асоциацията. Правителството е проявило принципно съгласие за напълване на държавния резерв с минерална вода.

Освобождаването от концесионна такса на количествата минерална вода за износ е другото предложение на компаниите за безалкохолни напитки, което вероятно ще бъде подкрепено и от правителството. Това ще е една от мерките, които ще залегнат в националната експортна стратегия на България. В нея ще се предвидят и допълнителни пари за реклама на българската минерална вода. Очаква се да се промени и режимът за ползване на минералните извори. Възможно е вместо концесионен той да стане разрешителен. Ако остане вариантът концесия, вероятно таксите ще се плащат в евро, а не в долари, както в момента. И държавата, и фирмите губят от разплащането в щатска валута заради високият й курс спрямо еврото, коментираха представители на екоминистерството.Сподели:  
Етикети: държавния, вода, пълнят, резерв

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Oпашка за безплатни дюнери...

Oпашка за безплатни дюнери блокира тротоара на ул. преди 21ч. 54мин.
Опашка се изви пред новооткрито заведение за бързо хранене в центъра на ... още»
Кървава вендета за Йоан Матев готвят... Майка обвинява лекари за смъртта на... Лоши новини от БНБ за кредитите в... Шеф на АЕЦ "Козлодуй" накара...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Джон Уик 2

Легендарният наемен убиец Джон Уик е принуден да се завърне след като бивш негов партньор планира да...

още...