Новини

Поръчват мерихуана по скайп

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-25 06:35:00, видяна 342 пъти

Едно от последните хрумвания на пласьорите е поръчката на дрога да става по скайп, а след това стоката да се оставя в скрити на различни места буркани, разкриха разследващи. Това се прави, за да се скъса връзката на наркотика с дилъра.

Така той по-трудно може да бъде хванат и съответно няма начин да издаде хората над него, като го притиснат в полицията. Връзката в скайп пък е криптирана и е почти невъзможно за полицията да подслуша или прочете разговорите там.

Проучване на „Монитор” показва, че за да си купиш дрога по този начин, първо трябва да се сдобиеш със скайп контакта на дилъра. Неговият профил там се сменя всеки месец и само редовните клиенти са в течение на актуалния контакт. След като вече си добавен в списъка с „приятели” на пласьора, трябва да комуникираш и с нужните кодови наименования. Ако искаш да си вземеш 2 грама марихуана например, трябва да кажеш „Здравей, трябваш ми за 2 мин да свършим нещо”. Отговорът тогава е - „Ще те чакам в „Люлин” след един час”. Това означава, че мястото, където е поставен бурканът, е в Западния парк. Наркоманите предварително знаят точно къде се намира тази явка и отиват натам. Дилърът пристига на мястото преди тях. Той оставя исканата стока в буркана и застава на удобно за наблюдение място. Пласьорът следи дали клиентът ще дойде и дали ще остави пари в буркана, откъдето е взел стоката. Ако случайно пропусне, то неговият скайп акаунт веднага се изтрива.

Подобни явки като тази в Западен парк има на няколко места в столицата, като за всяка отговаря дилър от района. Според запознати една от най-оборотните е в Южния парк, откъдето пазарували десетки наркозависими всеки ден. Дилърът там разполагал с телефон с инсталиран в него скайп и така можел да отиде до буркана само за 10-15 мин след поръчката. Най-редовните купувачи там били компаниите, които се събират пред НДК, клиенти на десетките заведения по бул. „Витоша”, както и по-заможни младежи от кварталите „Лозенец” и „Иван Вазов”. Дрогата, която най-много вървяла на това място, били амфетамините и кокаинът. Цената и качеството на тези опиати не се различавали по нищо от тези, които можеш да си вземеш от редови дилър. Разликата за клиента е, че се чувства анонимен, като не се вижда с пласьора на живо. Така той е по-спокоен, че няма да го набедят за наркоман или че изобщо някой ще разбере, че употребява дрога.Сподели:  
Етикети: поръчват, Скайп, мерихуана

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...