Новини

Съпругът на Десислава Атанасова прилапал поръчки за 1,5 млн. лв.

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-25 07:01:00, видяна 239 пъти

Обществени поръчки за почти 1,5 млн. лв. е прилапал мъжът на министърът на здравеопазването Десислава Атанасова - Красимир, разкрива "България Днес". 

Строителните договори са сключени с болници в Русе по времето, когато Атанасова е участвала или надзиравала управлението им, твърди вестникът. Последната поръчка на Красимир Атанасов е от началото на 2010г., когато консорциум "ГБСД-09", в който Красимир Атанасов държи 90% от акциите и е негов управител печели конкурс на Центъра за психично здраве в дунавския град. Договорът е за ремонт, реновиране и модернизация на три отделения в лечебното заведение и е на стойност 771 141 лв.

Десислава Атанасова е юрисконсулт на психодиспансера от 2005 до 2007 г. Дори след издигането си в политиката Атанасова запазва добрите си контакти с ръководството на лечебното заведение. Това обаче не е единствения договор на Красимир Атанасов с Центъра за психично здраве. Още през юли 2008 г. фирмата му "Декра строй" печели поръчка за преустройство на сградите и изграждане на обществено-информационен център. Този контракт е на стойност 156 408 лв. По същото време фирмата му взема договор и с ДКЦ-Русе. В него Десислава Атанасова също е работила като юрисконсулт, а по това време управител е настоящият й заместник в министерството д-р Минчо Вичев. Договорът е за 450 092 лв.Сподели:  
Етикети: Десислава, Съпругът, Атанасова, поръчки, прилапал

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Участник в кръчмарски бой в...

Участник в кръчмарски бой в София удари полицейска кола с джип преди 5ч. 38мин.
В ранните часове на 21 януари е възникнал конфликт между две групи посетители ... още»
Разбиха банда обирджии Хванаха в крачка апаши да задигат... Младеж опита да подкупи катаджии с... АПИ към шофьорите: Не пътувайте през...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Падингтън 2

Продължението на един от най-обичаните семейни филми ще ви разкаже за Падингтън, който е щастливо...

още...