Новини

Представят Фонда за жилищно обновяване

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-25 07:33:00, видяна 194 пъти

В Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще бъде представен Фондът за жилищно обновяване. Той ще предоставя кредити на преференциални условия на гражданите, които нямат възможност със собствени средства да съфинансират санирането на домовете си, съобщава БНТ.

Средствата във фонда ще се управляват от Корпоративна търговска банка, която спечели търга и подписа обществената поръчка с регионалното министерство. Фондът е с капитал от 13 млн. лв. Банката ще осигури още един милион лева. Тези пари ще бъдат в помощ на собствениците, които не могат да финансират със собствени средства половината от сумата за саниране на имота им. Останалата част от необходимите средства за дейностите по санирането се предоставят безвъзмездно по Оперативна програма „Регионално развитие" 2007-2013.

Банката ще дава 6-месечен гратисен период при отпускане на кредита. От финансовата схема могат да се възползват собственици в многофамилни жилищни сгради, като парите са основно за осигуряване на енергийна ефективност в блоковете. От саниране се нуждаят общо около 720 000 апартамента, сочи анализ на регионалното министерство.Сподели:  
Етикети: представят, Фонда, обновяване, жилищно

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...