Новини

Арестуват човек на Доган, заплюл полицай, той съди държавата за 14 бона

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-25 08:01:00, видяна 280 пъти

Бившият зам. областен управител на Шумен и дългогодишен областен лидер на ДПС Ебазер Реджеб, който бе задържан в ареста за дребно хулиганство, съди държавата за 14 000 лв. обезщетение, пише Труд.

Заповедта за задържане от ноември 2010 г. на Районното полицейско управление е отменена от Върховния административен съд. Макар че останал зад решетките по-малко от 24 часа, Реджеб иска крупната сума заради унижението и заради това, че изминали точно 14 месеца (по 1000 лв. за всеки), докато върховните магистрати се произнесат. Преди това административният съд в Шумен обявил, че арестът е законен.

Във вторник административният съд ще трябва да решава за обезщетението, което иска Реджеб по Закона за отговорността на държавата. Реджеб попаднал зад решетките, след като отишъл да се разправя в полицията в Нови пазар за акт, който пътни ченгета съставили на младия му зет. Още на входа видял полицая Ерхан Тефик, който присъствал при съставянето на акта, и му обяснил, че ще го гони до дупка, докато бъде уволнен, заплюл го в лицето и го нарекъл "амсалак". Така бившият партиен лидер се сдобил с акт за дребно хулиганство, полицаите го задържали в ареста, а на сутринта го отвели в съда. Там го наказали с 500 лв. глоба за оскърбителното отношение и го пуснали.

Магистратите от ВАС, които разглеждали жалбата му като последна инстанция, приели, че заповедта за арест е издадена в противоречие с материалния закон и конституцията.Сподели:  
Етикети: съди, полицай, Доган, Държавата, Арестуват, заплюл

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Oпашка за безплатни дюнери...

Oпашка за безплатни дюнери блокира тротоара на ул. преди 21ч. 56мин.
Опашка се изви пред новооткрито заведение за бързо хранене в центъра на ... още»
Кървава вендета за Йоан Матев готвят... Майка обвинява лекари за смъртта на... Лоши новини от БНБ за кредитите в... Шеф на АЕЦ "Козлодуй" накара...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Логан

През 2024 мутантите почти са изчезнали и X-Men са разпуснати. Логан, чиято способност да се...

още...