Новини

Арестуват човек на Доган, заплюл полицай, той съди държавата за 14 бона

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-25 08:01:00, видяна 303 пъти

Бившият зам. областен управител на Шумен и дългогодишен областен лидер на ДПС Ебазер Реджеб, който бе задържан в ареста за дребно хулиганство, съди държавата за 14 000 лв. обезщетение, пише Труд.

Заповедта за задържане от ноември 2010 г. на Районното полицейско управление е отменена от Върховния административен съд. Макар че останал зад решетките по-малко от 24 часа, Реджеб иска крупната сума заради унижението и заради това, че изминали точно 14 месеца (по 1000 лв. за всеки), докато върховните магистрати се произнесат. Преди това административният съд в Шумен обявил, че арестът е законен.

Във вторник административният съд ще трябва да решава за обезщетението, което иска Реджеб по Закона за отговорността на държавата. Реджеб попаднал зад решетките, след като отишъл да се разправя в полицията в Нови пазар за акт, който пътни ченгета съставили на младия му зет. Още на входа видял полицая Ерхан Тефик, който присъствал при съставянето на акта, и му обяснил, че ще го гони до дупка, докато бъде уволнен, заплюл го в лицето и го нарекъл "амсалак". Така бившият партиен лидер се сдобил с акт за дребно хулиганство, полицаите го задържали в ареста, а на сутринта го отвели в съда. Там го наказали с 500 лв. глоба за оскърбителното отношение и го пуснали.

Магистратите от ВАС, които разглеждали жалбата му като последна инстанция, приели, че заповедта за арест е издадена в противоречие с материалния закон и конституцията.Сподели:  
Етикети: съди, полицай, Доган, Държавата, Арестуват, заплюл

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Стъкло падна и рани момиче в...

Стъкло падна и рани момиче в столичен мол преди 7ч. 9мин.
Декоративно стъкло падна и рани в ръката момиче в столичен мол, съобщи ... още»
Пешеходци пресичат на несъществуваща... Петър Курумбашев: В България има... Замръзнаха Седемте рилски езера Висши политици уважиха юбилея на...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Вездесъщият

Основното действие във филма се развива в старинен и аристократичен апартамент в центъра на София. В...

още...