Новини

Омбудсманът за проблема с бездомните кучета: Ножът вече е опрял до кокала

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-25 08:13:00, видяна 191 пъти

Сезирал съм съда и чакам решението за несправедливата практика банките да вадят изпълнителен лист на длъжниците си само чрез извлечение от сметките си. Тази правна несигурност трябва да се премахне.

Това каза в сутрешния блок националният омбудсман Константин Пенчев.

Пенчев съобщи още, че се проверяват затвори и затворнически общежития. "Условията например в затворническото общежитие в Казичене са допотопни. Липсата на пари изобщо не може да оправдае нарушаването на човешките права. Трябва да се строят нови затвори, а съществуващите трябва да се ремонтират. Държавата трябва да намери пари - чрез публично-частно партньорство или по друг начин", заяви омбудсманът.

По повод проблема с бездомните кучета Пенчев посочи, че вместо властта да предприема стъпки за справяне с проблема, се обвиняват неправителствените организации и гражданите. ""Като пречи неправителствена организация - закрийте я, обявете я извън закона. Трябва да има по-строги правила при изразходването на парите. Държавата не може да реши този проблем от толкова много време, крайно време е да го направи. Колко хора още трябва да бъдат изядени. Ножът вече е опрял до кокала", категоричен бе националният омбудсман.Сподели:  
Етикети: кучета, проблема, ножът, Кокала, Омбудсманът, бездомните, опрял

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...