Новини

Охранителна полиция иска лиценза на обраната фирма за инкасо

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-25 08:28:00, видяна 272 пъти

Охранителна полиция оспорва лиценза на охранителната фирма, в която работи Георги Енев, обрал 1,5 млн. лв. Инспекторът на КОС е констатирал разлика в БУЛСТАТ на дружеството и фирмата, получила лиценза, съобщи пред БТВ Милчо Енев, началник на Охранителна полиция. Старото дружество е било заличено и е образувано ново дружество със същия предмет на дейност и същия персонал.

Причината е, че фирмата е продадена от стария собственик. Новата структура обаче няма лиценз. Според Закона за МВР лицензът не се преотстъпва на друго лице, а трябва да се кандидатства отново. Тази промяна води до промяна на всички договори, припомни Енев.

Според изискванията колата трябва да има определен маршрут, МВР да е уведомено за подобни маршрути. При трансфер на суми е необходимо да има шофьор и двама охранители. Спирането за закуска е невероятно грубо нарушение. Подобни автомобили не могат да бъдат спирани за проверка, а полицията трябва да ги съпроводи до РПУ и там да ги проверят, каза Енев.
Не съм сигурен, че адекватно се подбират хората, които работят в тази фирма, както и ръководството и контрола в самото дружество. Охранителите трябва да се редуват, каза Милчо Енев. По данни от фирмата охранителите получават 500 лв., което е добро възнаграждение заради голямата конкуренция на пазара. Към Гърция КПП-то е без граничен контрол и той може свободно да избяга. По отношение на сумите от фирмата са съобщили, че парите и служителите са застраховани, каза Енев.

Според лелята на Георги Енев, Василка Юрукова той е чудесен баща и син. Бабата на Георги постъпила в болница като разбрала, че е автор на кражбата. „Майка му е наредила едни снимки в къщи и го оплаква. Нека се върне, нека се предаде“, казва Василка. Тя го е отгледала и споделя, че Георги е бил увлечен по моторите и високите скорости. Баща му от години работи в Германия, като разбрал за обира се обадил на сестра си, за да попита вярно ли е, че синът му е крадеца. По думите на Василка Юрукова Георги Енев не е бил лишаван от нищо, дори сватбата му е била платена от баща му.Сподели:  
Етикети: лиценза, фирма, полиция, охранителна, инкасо, Обраната

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...