Новини

Николай Бареков: Власт и бизнес са се оплели като свински черва в цената на тока

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-25 09:07:00, видяна 321 пъти

Депутати, министри и бизнесмени са се оплели като свински черва, като източват бюджета на с цените на тока, каза Николай Бареков по ТВ7.


По този начин водещият коментира източването на бюджета от дружеството Каолин, чийто мажоритарен собственик е Иво Прокопиев. Акционер в дружеството е и бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. В качеството си на министър е подписал Трайков е подписал концесията за добив на варовик на фирмата на Прокопиев край Меричлери, Хасковско. В ефир Трайков заяви, че няма нищо незаконно при отдаването на концесията. Прококопиев посочи, не не знае за акциите на Трайков в неговата фирма. Според ТВ7 заради цената на варовика, продаван двойно по-скъпо от Каолин, се източва бюджетът. Директорът на ДКЕВР Ангел Семерджиев посочи, че е възможно да има разлика в цените на варовика. Материалът се използва за пречистване емисиите при изгарянето на въглищата.

Депутатът от БСП Петър Курумбашев отрече да е оказвал натиск върху археолозите, които правят оценката в района на концесията. Законодателят призна, че е бил акционер във фирмата на издателя на в. Капитал.Сподели:  
Етикети: власт, Цената, Николай, Бареков, свински, оплели, черва

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Ген. Кирчо Киров: Отравянето...

Ген. Кирчо Киров: Отравянето на Скрипал не може да бъде руска... преди 6ч. 43мин.
Аз съм категорично убеден, че отравянето на Скрипал не може да бъде руска ... още»
Eто ги Ради и Илияна от кървавата... Оранжев код за силен вятър, обилен... Воля: Картелът употреби членовете на... Оставиха в ареста наркодилъра...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Всичките пари на света

В кината от 2 февруари! Филм на Ридли Скот, уч. Марк Уолбърг, Кристофър Плъмър и Мишел Уилямс. J....

още...