Новини

Николай Бареков: Власт и бизнес са се оплели като свински черва в цената на тока

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-25 09:07:00, видяна 303 пъти

Депутати, министри и бизнесмени са се оплели като свински черва, като източват бюджета на с цените на тока, каза Николай Бареков по ТВ7.


По този начин водещият коментира източването на бюджета от дружеството Каолин, чийто мажоритарен собственик е Иво Прокопиев. Акционер в дружеството е и бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. В качеството си на министър е подписал Трайков е подписал концесията за добив на варовик на фирмата на Прокопиев край Меричлери, Хасковско. В ефир Трайков заяви, че няма нищо незаконно при отдаването на концесията. Прококопиев посочи, не не знае за акциите на Трайков в неговата фирма. Според ТВ7 заради цената на варовика, продаван двойно по-скъпо от Каолин, се източва бюджетът. Директорът на ДКЕВР Ангел Семерджиев посочи, че е възможно да има разлика в цените на варовика. Материалът се използва за пречистване емисиите при изгарянето на въглищата.

Депутатът от БСП Петър Курумбашев отрече да е оказвал натиск върху археолозите, които правят оценката в района на концесията. Законодателят призна, че е бил акционер във фирмата на издателя на в. Капитал.Сподели:  
Етикети: власт, Цената, Николай, Бареков, свински, оплели, черва

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Oпашка за безплатни дюнери...

Oпашка за безплатни дюнери блокира тротоара на ул. преди 21ч. 53мин.
Опашка се изви пред новооткрито заведение за бързо хранене в центъра на ... още»
Кървава вендета за Йоан Матев готвят... Майка обвинява лекари за смъртта на... Лоши новини от БНБ за кредитите в... Шеф на АЕЦ "Козлодуй" накара...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Часът на чудовището

Чудовището се появява след полунощ. Както винаги. Но това не е чудовището, което Конър очаква. Той...

още...