Новини

Магистрати изискаха справка за съдебното минало на вътрешния министър

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-25 10:23:00, видяна 159 пъти

Справка за съдебното минало на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов трябва да бъде представена пред Пловдивския районен съд на заседанието по делото за клевета срещу вътрешния министър, образувано по жалба на съдия Мирослава Тодорова, съобщава Дарик радио.

През април магистратите отложиха делото именно заради свидетелството за съдимост на вицепремиера, което поиска защитникът на съдия Тодорова - адвокат Даниела Доковска.

Тя представи пред съда тогава огромен обем от доказателства срещу вътрешния министър Цветан Цветанов. Адвокат Доковска поиска делото да се гледа приоритетно заради престижа на съдия Тодорова, която е председател на Съюза на съдиите в България и води много дела в Софийския градски съд. Тя подчерта, че в две последователни свои интервюта министър Цветанов е направил директно внушение, че Тодорова работи в услуга на организираната престъпност, тъй като е забавила мотивите към осъдителната присъда на рецидивиста Васил Маникатов.

Решението делото да се гледа на пловдивска територия е на Върховния касационен съд, тъй като Тодорова е съдия в Софийския градски съд.

 Сподели:  
Етикети: министър, минало, Магистрати, вътрешния, справка, съдебното, изискаха

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...