Новини

Силна градушка помля реколтата в община Пещера

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-25 10:47:00, видяна 284 пъти

В резултат на бурята и градушката, които връхлетяха община Пещера, кметът на общината Георги Козарев издаде заповед за обявяване на бедствено положение от 16.30 часа на 24 юни до 21.00 часа.

Това съобщи пред Радио "Фокус" секретарят на община Пещера Николай Гълъбов.

Създадени са аварийни групи за преодоляване на последиците от природното бедствие и комисия, която да установи всички нанесени щети. Най-сериозни са щетите в селата Радилово и Капитан Димитриево, където градушката е била с големината на череша и с дебелина около 6-7 сантиметра. Унищожени са 90% от житните култури, 90% от лозята, 80% от слънчогледа и 100% от пипера. Имаме сериозни щети и по отношение на обектите по проекта „Градска среда", защото улиците бяха подготвени за асфалтиране, а сега ще се наложи отново да бъдат извършвани тези мероприятия, каза също Гълъбов. Общинската пътна мрежа са отстранени паднали дървета между селата Капитан Димитриево и Радилово, а също на разклона между Алеко Константиново и Капитан Димитриево. В град Пещера също имаше две паднали дървета, които бяха отстранени. Днес продължава работата по изчистването на улиците в града, които са разположени, по-ниско и върху тях са се натрупали наноси, допълни Гълъбов.Сподели:  
Етикети: силна, Община, Градушка, помля, пещера, реколтата

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Ген. Кирчо Киров: Отравянето...

Ген. Кирчо Киров: Отравянето на Скрипал не може да бъде руска... преди 6ч. 45мин.
Аз съм категорично убеден, че отравянето на Скрипал не може да бъде руска ... още»
Eто ги Ради и Илияна от кървавата... Оранжев код за силен вятър, обилен... Воля: Картелът употреби членовете на... Оставиха в ареста наркодилъра...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Нощни игри

Макс (Джейсън Бейтман) и Ани (Рейчъл Макадамс) са вманиачени геймъри, които вечно се съревновават и...

още...