Новини

Силна градушка помля реколтата в община Пещера

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-25 10:47:00, видяна 281 пъти

В резултат на бурята и градушката, които връхлетяха община Пещера, кметът на общината Георги Козарев издаде заповед за обявяване на бедствено положение от 16.30 часа на 24 юни до 21.00 часа.

Това съобщи пред Радио "Фокус" секретарят на община Пещера Николай Гълъбов.

Създадени са аварийни групи за преодоляване на последиците от природното бедствие и комисия, която да установи всички нанесени щети. Най-сериозни са щетите в селата Радилово и Капитан Димитриево, където градушката е била с големината на череша и с дебелина около 6-7 сантиметра. Унищожени са 90% от житните култури, 90% от лозята, 80% от слънчогледа и 100% от пипера. Имаме сериозни щети и по отношение на обектите по проекта „Градска среда", защото улиците бяха подготвени за асфалтиране, а сега ще се наложи отново да бъдат извършвани тези мероприятия, каза също Гълъбов. Общинската пътна мрежа са отстранени паднали дървета между селата Капитан Димитриево и Радилово, а също на разклона между Алеко Константиново и Капитан Димитриево. В град Пещера също имаше две паднали дървета, които бяха отстранени. Днес продължава работата по изчистването на улиците в града, които са разположени, по-ниско и върху тях са се натрупали наноси, допълни Гълъбов.Сподели:  
Етикети: силна, Община, Градушка, помля, пещера, реколтата

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Полицията издирва 31-годишната...

Полицията издирва 31-годишната Лидия Гоцева (снимка) преди 7ч. 37мин.
ОДМВР – Перник издирва Лидия Пламенова Гоцева, на 31 години, от град Перник, ... още»
Заловиха 72-годишен ало измамник,... Змии плъзнаха в столичния квартал... Битият учител от Садово: Той можеше... Нови драми и напрежение в Галиче....
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Lego Ninjago: Филмът

Това НИНДЖАГО приключение на големия екран проследява битката за град НИНДЖАГО, в която трябва да се...

още...