Новини

Силна градушка помля реколтата в община Пещера

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-25 10:47:00, видяна 269 пъти

В резултат на бурята и градушката, които връхлетяха община Пещера, кметът на общината Георги Козарев издаде заповед за обявяване на бедствено положение от 16.30 часа на 24 юни до 21.00 часа.

Това съобщи пред Радио "Фокус" секретарят на община Пещера Николай Гълъбов.

Създадени са аварийни групи за преодоляване на последиците от природното бедствие и комисия, която да установи всички нанесени щети. Най-сериозни са щетите в селата Радилово и Капитан Димитриево, където градушката е била с големината на череша и с дебелина около 6-7 сантиметра. Унищожени са 90% от житните култури, 90% от лозята, 80% от слънчогледа и 100% от пипера. Имаме сериозни щети и по отношение на обектите по проекта „Градска среда", защото улиците бяха подготвени за асфалтиране, а сега ще се наложи отново да бъдат извършвани тези мероприятия, каза също Гълъбов. Общинската пътна мрежа са отстранени паднали дървета между селата Капитан Димитриево и Радилово, а също на разклона между Алеко Константиново и Капитан Димитриево. В град Пещера също имаше две паднали дървета, които бяха отстранени. Днес продължава работата по изчистването на улиците в града, които са разположени, по-ниско и върху тях са се натрупали наноси, допълни Гълъбов.Сподели:  
Етикети: силна, Община, Градушка, помля, пещера, реколтата

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Oпашка за безплатни дюнери...

Oпашка за безплатни дюнери блокира тротоара на ул. преди 21ч. 57мин.
Опашка се изви пред новооткрито заведение за бързо хранене в центъра на ... още»
Кървава вендета за Йоан Матев готвят... Майка обвинява лекари за смъртта на... Лоши новини от БНБ за кредитите в... Шеф на АЕЦ "Козлодуй" накара...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Ела, изпей!

В един свят, населен изцяло от животни, Матю Маконахи дава гласа си на спретната Коала, която държи...

още...