Новини

Силна градушка помля реколтата в община Пещера

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-25 10:47:00, видяна 278 пъти

В резултат на бурята и градушката, които връхлетяха община Пещера, кметът на общината Георги Козарев издаде заповед за обявяване на бедствено положение от 16.30 часа на 24 юни до 21.00 часа.

Това съобщи пред Радио "Фокус" секретарят на община Пещера Николай Гълъбов.

Създадени са аварийни групи за преодоляване на последиците от природното бедствие и комисия, която да установи всички нанесени щети. Най-сериозни са щетите в селата Радилово и Капитан Димитриево, където градушката е била с големината на череша и с дебелина около 6-7 сантиметра. Унищожени са 90% от житните култури, 90% от лозята, 80% от слънчогледа и 100% от пипера. Имаме сериозни щети и по отношение на обектите по проекта „Градска среда", защото улиците бяха подготвени за асфалтиране, а сега ще се наложи отново да бъдат извършвани тези мероприятия, каза също Гълъбов. Общинската пътна мрежа са отстранени паднали дървета между селата Капитан Димитриево и Радилово, а също на разклона между Алеко Константиново и Капитан Димитриево. В град Пещера също имаше две паднали дървета, които бяха отстранени. Днес продължава работата по изчистването на улиците в града, които са разположени, по-ниско и върху тях са се натрупали наноси, допълни Гълъбов.Сподели:  
Етикети: силна, Община, Градушка, помля, пещера, реколтата

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Скандал в община Свищов! Не...

Скандал в община Свищов! Не пуснаха Цветанов на тържествена среща по... преди 18ч. 43мин.
Скандал е избухнал в община Свищов, където кметът Генчо Генчев (БСП) трябваше ... още»
Бойко Ноев: "Грипенът", избран от... Огнян Герджиков за изтребителите:... Доведоха в съда наркомана, убил... Треньори от клуба по гребане в...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Жената чудо

Преди да се превърне в Жената чудо тя беше Даяна - принцеса на Амазонките, обучавана да бъде...

още...