Новини

Иван Костов: Няма технически пречки да се гласува по електронен път

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-25 13:01:00, видяна 143 пъти

Няма никакви технически пречки на предстоящите парламентарни избори да се гласува по електронен път, каза днес във Варна лидерът на ДСБ Иван Костов. По думите му въпросът опира изцяло до желанието на мнозинството да приеме такава стъпка.

Това мнозинство обаче едва ли ще има мотив да одобри електронното гласуване, допълни лидерът на ДСБ.

Всички кампании, включително и предизборните, трябва да се водят на официалния за страната език, каза още Костов. Той посочи, че ДСБ остава встрани от споровете по този повод в страната. Според него дискусиите на практика са опити за реанимиране на ДПС и съответно - на "Атака".

На 30 юни предстои Националното събрание на партията, на което ще бъде приета Платформа за модернизация на десницата в страната, допълни Костов. По думите му с документа ДСБ ще предложи конкретни решения и реформи, за да се постигне напредък в България.

Костов представи и резултатите от визитата на делегация на ДСБ в Китай. По думите му три фирми са проявили сериозен интерес към концесионирането на пристанището във Варна. Намирането на стратегически инвеститор ще тласне развитието на целия регион, посочи Костов. Той вече се е срещнал с министъра на транспорта Ивайло Московски и е предоставил цялата информация от визитата на делегацията в Китай. Данните ще бъдат представени и на министъра на финансите Симеон Дянков, които да подкрепи ускоряването на процедурата за концесионирането на порта.
 Сподели:  
Етикети: гласува, електронен, технически, пречки , Иван Костов

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Участник в кръчмарски бой в...

Участник в кръчмарски бой в София удари полицейска кола с джип преди 5ч. 47мин.
В ранните часове на 21 януари е възникнал конфликт между две групи посетители ... още»
Разбиха банда обирджии Младеж опита да подкупи катаджии с... Хванаха в крачка апаши да задигат... АПИ към шофьорите: Не пътувайте през...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Чудо

Един филм, който ще ви накара да се почувствате добре. Създаден по бестселъра на New York Times,...

още...