Новини

Десислава Атанасова: Лекарите в "Пирогов" работят безупречно

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-25 12:49:00, видяна 244 пъти

Докладът от проверката в "Пирогов" е изпратен на всички институции, които могат да потвърдят или отхвърлят направените в него констатации. Образувано е досъдебно производство, поради което ще се въздържа да коментирам каквито и да било факти и данни от доклада.

Това каза пред журналисти в Шумен министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.

От думите й стана ясно, че Министерството на здравеопазването е дало срок от един месец на ръководството на „Пирогов” да отстрани всички нарушения, които са установени от Инспектората. "Вече има смяна и в борда на директорите на болницата и се надявам, че нещата ще имат един добър изход. Много се спекулира с това, че се говори против лекарите и против болница „Пирогов”. Винаги съм твърдяла, че "Пирогов" е символ на стандарт на спешната медицина. Лекарите там работят безотказно, безупречно. На ден минават по 10 000 пациенти. Проверката е направена по искане на принципала на лечебното заведение, а именно министъра, за да види какво е финансовото състояние, каква е финансовата дисциплина. Като има нарушения естествено те трябва да се преодоляват, естествено ще се сменят хора, които не си вършат работата", каза още здравният министър.

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова направи кратка работна визита в Шумен. Тя откри две нови отделения в МБАЛ-Шумен - за кожни и венерически болести и по ревматология. Министър Атанасова съобщи още, че предстои да се открие и отделение по пневмо-фтизиатрични болести. То ще замести специализираната болница, която ще бъде закрита поради сериозна задлъжнялост.Сподели:  
Етикети: работят, Десислава, Пирогов, Атанасова, лекарите, безупречно

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...