Новини

Фандъкова: Проблемът с бездомните кучета не трябва да се политизира

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-25 14:07:00, видяна 107 пъти

"Решаването на проблема с бездомните кучета изисква време и обществена подкрепа, и не трябва да се политизира."

Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова във връзка със заявката на общинските съветници от БСП, че ще сезират прокуратурата заради бездействието на кмета по въпроса с бездомните кучета.

Фандъкова припомни, че Столичната община е предприела комплекс от мерки за контрол върху причините и последствията от наличието на бездомни кучета, предаде Дарик радио.

"Продължава кастрацията на кучета в критичните зони на София, работим и за това до 4 месеца да има по-голям приют, в който да се прибират приоритетно глутниците от бездомни кучета", допълни Фандъкова.

"Направих всичко възможно. Първо, да бъде променена наредбата, за да не даваме 6,5 милиона лева за 500 кучета и да не решаваме по този начин нищо. Да можем с много по-малко пари да изграждаме приюти от отворен тип. Това вече е факт. В монета правя всичко възможно да ускорим процедурите, които също са бавни. Очаквам до края на юли, ще направя всички възможно, да започне строителството на приют за 2000 кучета", каза столичният кмет.

По думите й първоначално е било заложено приютът за бездомни кучета да бъде строен поетапно: „Първо за 1000 кучета и за още 1000 след това. Сега казах, че направо работим за построяването на целия приют. Това вече е доста голям приют, който ще ни позволи по-бързо да прибираме глутниците и да не правим никакъв компромис с агресивността".Сподели:  
Етикети: Фандъкова, кучета, Проблемът, бездомните, политизира

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Пенсионерът, дал 100 бона на...

Пенсионерът, дал 100 бона на телефонни измамници: Не ме е яд за... преди 19ч. 10мин.
Нямам представа какво ще правя оттук нататък. Яд ме е не толкова, че дадох ... още»
Започна дългоочакваният ремонт на... Шефът на КАТ-Русе за ареста на сина... 16-годишен се напи до припадък Румен Радев: България се нуждае от...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
5D Какво става с полюса

Близкото бъдеще! Глобалното затопляне води до драстични промени в климата. На северният полюс, ще...

още...