Новини

Фандъкова: Проблемът с бездомните кучета не трябва да се политизира

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-25 14:07:00, видяна 103 пъти

"Решаването на проблема с бездомните кучета изисква време и обществена подкрепа, и не трябва да се политизира."

Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова във връзка със заявката на общинските съветници от БСП, че ще сезират прокуратурата заради бездействието на кмета по въпроса с бездомните кучета.

Фандъкова припомни, че Столичната община е предприела комплекс от мерки за контрол върху причините и последствията от наличието на бездомни кучета, предаде Дарик радио.

"Продължава кастрацията на кучета в критичните зони на София, работим и за това до 4 месеца да има по-голям приют, в който да се прибират приоритетно глутниците от бездомни кучета", допълни Фандъкова.

"Направих всичко възможно. Първо, да бъде променена наредбата, за да не даваме 6,5 милиона лева за 500 кучета и да не решаваме по този начин нищо. Да можем с много по-малко пари да изграждаме приюти от отворен тип. Това вече е факт. В монета правя всичко възможно да ускорим процедурите, които също са бавни. Очаквам до края на юли, ще направя всички възможно, да започне строителството на приют за 2000 кучета", каза столичният кмет.

По думите й първоначално е било заложено приютът за бездомни кучета да бъде строен поетапно: „Първо за 1000 кучета и за още 1000 след това. Сега казах, че направо работим за построяването на целия приют. Това вече е доста голям приют, който ще ни позволи по-бързо да прибираме глутниците и да не правим никакъв компромис с агресивността".Сподели:  
Етикети: Фандъкова, кучета, Проблемът, бездомните, политизира

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Жена пострада зловещо при...

Жена пострада зловещо при лазерна епилация (снимки) преди 11ч. 25мин.
Жена пострада зловещо при процедура в клиника за разкрасяване, стана ясно от ... още»
Бабата, вързала внучето си за стълб,... Свалиха табелите на шофьор без... Ватманка и пътничка едва не се сбиха... Валери Симеонов: Бойко няма да ме...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
5D Гробницата на фараона

Возили ли сте се на влакче на ужасите?!? А искате ли да го направите в древна египетска гробница?...

още...