Новини

Борисов: Имаме мотиви да се гордеем със спасяването на българските евреи

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2016-02-25 07:38:00, видяна 184 пъти

Ние като българи действително имаме основание да сме братя с израелския народ и да се гордеем с това, което преди 70 години българският народ е направил, каза по време на среща с българската общност в Израел министър-председателят Бойко Борисов, предаде „Фокус”.

„Приятелството между България и Израел и по принцип с еврейската общност датира от спасяването на българските евреи, така че ние до живот ще сме си близки и признателни и действително чест прави на Израел, че никога не го забравя. Истински благодаря на тези хора, които са живи участници и припомнят историята и какво е направил народът, какво е направила църквата и ние като българи действително имаме основание с тези хора да сме братя и да се гордеем с това“, каза още Борисов.

По думите на министър-председателя поколенията вече трудно си спомнят, а тогава целият народ се е вдигнал и е защитил евреите. „И ръководството на държава тогава, и царят, но народът е свършил голямата работа”, допълни Борисов. Той каза още, че на един квадратен километър в центъра на София има действащи православна църква, синагога, джамия и католическа църква.

„България е уникална. Не знам дали в друга държава на един квадратен километър има четири храма”, каза още пред българската общност в Израел министър-председателят Бойко Борисов.Сподели:  
Етикети: Борисов, Имаме, българските, евреи, мотиви, спасяването, Гордеем

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...