Новини

Даниел Вълчев: Ако Христо Иванов иска да върне Радан Кънев във властта - жалко

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2017-01-09 17:54:00, видяна 184 пъти

Колкото повече българи участват в политическия живот, толкова по-добре. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Даниел Вълчев от Реформаторския блок по повод новия политически проект на бившия министър на правосъдието Христо Иванов "Да, България".

Ако проектът е избрал да върви по свой път - браво, ако целта е Радан Кънев да се върне във властта - жалко, заяви Вълчев.

Обществата с десетилетия се борят срещу корупцията, тук са нужни системни усилия. Такива обаче са нужни и в образованието, и в здравеопазването. Освен да се борим с корупцията, хората трябва да ядат, децата им да са здрави и да ходят на училище, посочи Вълчев, визирайки заявената основна цел на "Да, България" - борба с корупцията.

Той съобщи, че на първото си заседание за годината утре Реформаторският блок ще приеме календар с програмата си до изборите. До края на януари - началото на февруари трябва да проведем конгрес, да си изберем национален щаб и да действаме по нашата програма, уточни Вълчев.

По думите му страната ни е изправена пред три сериозни проблема, по които трябва да се работи приоритетно. Първият е влошаването на човешкия фактор - нацията застарява и става все по-болна. Второто нещо е инфраструктурата - ние строим лошо. Третото нещо е редът. Ние не умеем да живеем по правила, струва ни се глупаво. Ако не се хванем като общество и да осъзнаем, че няма кой да свърши тази работа вместо нас, не е добре, подчерта Даниел Вълчев.Сподели:  
Етикети: властта, Иванов, Радан, Кънев, Жалко, Христо, върне, Даниел, Вълчев

Коментари


Никакъв Реформаторски блок не сте без ДСБ,правилно Радан ви ритна.Повече не трябва да се появявате в НС,никаква полза от вас.Вашето място ще заемат ДСБ и Да,България.
0 коментарът е отпреди 1 година
Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Зайчето Питър (категория B)

Игрална версия на Зайчето Питър, включваща CGI-анимация, за непокорното зайче, опитващо се да се...

още...