Новини

Депутат от партията на Ердоган сред изгонените от ДАНС

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2017-03-20 21:11:00, видяна 129 пъти

P { margin-bottom: 0.08in; }

Стана ясна самоличността на турските граждани, които ДАНС изгони от страната ни, тъй като са заплаха за националната сигурност. Депутатът от Меджлиса Азиз Бабушчи, служителят в турското посолство д-р Улви Ата и секретарят на областния управител на Одрин Ибрахим Таранджъ са със забрана да влизат в България след намесата на ДАНС в петък, съобщава “24 часа”.

От ДАНС и другите институции обаче няма официална информация за тях. И тримата пряко и косвено са свързани с партията на Лютви Местан ДОСТ. Бабушчи е включен в списъка с нежелани чужденци. Д-р Улви Ата е със забрана да влиза в България за срок от 5 г. И двамата не са били у нас към момента на принудителните мерки.

Ибрахим Таранджъ е задържан след петъчната молитва в джамията в Шумен и е експулсиран от страната. Той също е с 5-годишна забрана да влиза в България.

Мерките спрямо турските граждани са заради противоконституционна дейност, насочена срещу суверенитета на страната и единството на българската нация, както и създаване на антибългарски настроения в региони със смесено население.

Азиз Бабушчи е депутат от Партията на справедливостта и развитието на президента Реджеб Ердоган. Бабушчи е председател на групата за приятелство между България и Турция. По тази линия е идвал често у нас. Бабушчи е един от висшите политици в Турция, с когото се срещат представителите на ДОСТ при посещенията си в Анкара. Последната публична проява на Азиз Бабушчи е на 26 декември м.г. по време на възпоменателния митинг в Могиляне за убитата преди 32 г. Тюркян.

Според съобщение на ДОСТ лидерът на партията Лютви Местан, посланикът на Турция Сюлейман Гьокче и Азиз Бабушчи са изминали километър и половина до гроба на най-малката жертва на насилствената смяна на имената на турците през 1984 г.


 Сподели:  
Етикети: депутат, Ердоган, Партията, ДАНС, изгонените

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Зайчето Питър (категория B)

Игрална версия на Зайчето Питър, включваща CGI-анимация, за непокорното зайче, опитващо се да се...

още...